Dailininkė Diana Masiulienė: „Kiekvieną žmogų lydi angelas“

Renginio-nuotrauka

Tamsiausiu metų laiku, gruodžio 16-osios popietę, Panevėžio Elenos Mezginaitės viešojoje bibliotekoje įvyko panevėžietės, dailininkės Dianos Masiulienės angelų parodos „Per Advento tamsą į Kalėdų šviesą“ pristatymas. Renginį vedė vyresn. bibliotekininkė Inga Matelienė, skambėjo dainuojamosios poezijos atlikėjo Fausto Petriškio dainos. Šis renginys – bibliotekos rengto projekto „Literatūros ir meno kaleidoskopas“ – viena iš dalių. Renginį finansavo Panevėžio miesto savivaldybė.

„Šalia kiekvieno žmogaus yra angelas“, – su tokia mintimi parodos pristatymą pradėjo kūrėja. Dailininkės Dianos Masiulienės gabumai dailei buvo pastebėti dar mokykloje, tad tėvai išleido į Panevėžio dailės mokyklą. Vėliau sekė studijos tuometiniame Šiaulių pedagoginiame universitete (dabar – Šiaulių universitetas). Prieš kelerius metus dailininkė baigė ankstyvojo ugdymo pedagogikos studijas, todėl jau ketverius metus autorė dirba Velžio lopšelyje-darželyje ,,Šypsenėlė“. Diana Masiulienė neslepia, vaikai jai – didelis įkvėpimo šaltinis. Mažųjų dėka kūrėjos gyvenime atsirado rašymas – taip gimė ne viena pačios iliustruota ir parašyta knyga mažiesiems: „Angelas“, „Pasiklydusi tiesa“ ir kt. Renginio metu dalyviai galėjo įsigyti dailininkės pieštų ir kurtų knygų vaikams.

Parodoje „Per Advento tamsą į Kalėdų šviesą“ eksponuojami devyni Dianos Masiulienės paveikslai. Juose – angelai. Dailininkė papasakojo, kad kiekvienas darbas į rankas keliavo kaip vizija, kuris vėliau tapo kūriniu. Kūrėja tapo akriliniais dažais, kurie greitai džiūsta ir neturi kvapo. Visuose eksponuojamuose paveiksluose – angelai, o šalia jų galima pamatyti katiną, drugelius, keksiuką, paukščius, žuvį, obuolius, uogas, bites. Kiekvieną vaizdinį kūrė vis kiti įkvėpimo šaltiniai: angelo ir keksiuko paveikslą įkvėpė dukra, mėgstanti kepti keksiukus, angelo paveikslas su obuoliais –giminaičių iš savo sodo atvežti obuoliai, o angelo ir žuvies paveikslas slepia aplinkosauginę temą. Šalia paveikslų galima pasigrožėti ir dailininkės kurtomis lėlėmis-angelais. Jie tarsi saugo kiekvieną paveikslą, nes jų taip pat – devyni.

Parodos pristatyme skambėjo pasvaliečio, bardo Fausto Petriškio dainos: „Daina apie vaikystę“, „Užrakintas dangus“, savo sužadėtinės Kotrynos Kartavičiūtės kurtų eilių posmais. Atlikėjui angelų tema – artima. Pasak bardo, juk norint pamatyti šviesą, pirmiausia, reikia susidurti su tamsa.

Parodą dailininkė Diana Masiulienė skiria tiems, kurie dar nesurado savo angelo. O surasti jį galbūt padės pamatyta Angelo vizija autorės paveiksluose.

Belaukiant gražiausių metų švenčių, kviečiame aplankyti šviesią ir jaukią dailininkės Dianos Masiulienės angelų parodą „Per Advento tamsą į Kalėdų šviesą“, kuri Viešojoje bibliotekoje (Kniaudiškių g. 34) bus eksponuojama iki kitų metų sausio 10 d.

Parengė Vaida Žalienė
Vyresn. metodininkė komunikacijai ir projektų valdymui
Bibliotekos archyvo nuotrauk
a