Bibliotekų specialistės lankysis Naumburgo suaugusiųjų švietimo centre

Naumburgo suaugusiųjų švietimo centras

Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešajai bibliotekai kartu su dvylika Panevėžio regiono rajonų savivaldybių viešųjų bibliotekų įgyvendinant „Erasmus+“ programos akreditacijos suaugusiųjų švietimo srities projektą, gruodžio 11–14 d. šešiolikos suaugusiųjų švietėjų grupė lankysis Naumburgo suaugusiųjų švietimo centre (Vokietija).

Panevėžio regiono specialistės susipažins su suaugusiųjų centro švietimo filosofija, darbo su partneriais metodika, lankysis Naumburgo bibliotekoje ir senjorų namuose, domėsis darbo metodais dirbant su demencija sergančiais žmonėmis, susitiks su savanoriais.

Susitikimų su Naumburgo suaugusiųjų švietimo centro partneriais metu vizito dalyvės ne tik semsis gerosios patirties iš Vokietijos kolegų, bet ir pristatys savo veiklas, pasidalins Erasmus+ programos vizitų metu atrastomis idėjomis ir tuo, kaip jas pavyko įgyvendinti savo bibliotekose.

Darbo stebėjimo vizito dalyvės – Panevėžio regiono viešųjų bibliotekų specialistės, vykdančios įvairias veiklas: moderuojančios klubus, organizuojančios kultūrinius renginius, vedančios edukacijas ir mokymus, aptarnaujančios lankytojus, rengiančios ir įgyvendinančios projektus. Kiekvienos dalyvės lūkesčiai dėl kvalifikacinio vizito naudos susiję su jų pačių tiesiogine profesine veikla ir bibliotekos veikla apskritai. Bibliotekų specialistės tikisi parsivežti naujų idėjų veikloms su senjorais, darbui su socialiai jautriomis visuomenės grupėmis, atrasti inovatyvių formų darbui su šeimomis, išgirsti įkvepiančių idėjų skaitymo skatinimo veikloms. Kai kurias vizito dalyves domina, ar Naumburgo biblioteka vykdo kraštotyrinę veiklą ir ar ją susieja su suaugusiųjų švietimu.

Darbo stebėjimo vizito laukiamas rezultatas – pritaikytos idėjos suaugusiųjų neformalaus švietimo srityje: paslaugose, projektuose, klubų veiklose, įvairių veiklų suaugusiesiems programose. Parsivežtomis idėjomis Panevėžio regiono viešųjų bibliotekų specialistės su kolegomis pasidalins nuotoliniame renginyje.

Parengė Virginija Švedienė
Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos
Suaugusiųjų švietimo veiklų koordinatorė

Projektą finansuoja