Zarasų skaitytojų klubas „Knygų sala“ patarti, ką skaityti

zarasu-skaitytojai

„Jei vis tik skaitymo malonumas dingo, jis nepradingo labai toli. Jis tik pasimetė. Jį lengva surasti. Tik reikia žinoti, kur jo ieškoti“ (Danielis Penakas). O ieškoti skaitymo malonumo geriausia „Knygų saloje“, nes čia susirenka tikri skaitymo entuziastai, visuomet galintys patarti, ką skaityti.

Smagus susirinkusiųjų šurmulys, šilta turkiška arbata, draugiškos šypsenos ir, žinoma, knygos! Šįsyk pristatytų knygų spektras buvo itin platus: nuo detektyvinių romanų iki Princo Hario memuarų ir pokalbių tarp šiapus ir anapus…

Prieš keletą metų bestseleriu tapusį Delios Owens romaną „Ten, kur gieda vėžiai“ daugelis jau perskaitė. Tad buvo įdomu išgirsti gilesnes įžvalgas ir pamąstymus apie šį romaną, išsakyti savo nuomonę, rekomendacijas jo dar neskaičiusiems. Beje, romane ne tik odė laukinei gamtai, ne tik skausmingai gražus pasakojimas apie žmogaus sugebėjimą išlikti, bet ir istorija apie meilę ir nusikaltimą.

Apie nusikaltimus ir painias istorijas kalbėta pristatant net tris detektyvus: Joel Dicker „Kambario 622 paslaptis“, Alex North „Apdegęs namas“ ir Rachel Abbott  „Štai kaip viskas prasideda“,

Pirmajame romane viskuo nusivylęs Žoelis Dikeris (taip, taip, autorius šioje knygoje dar ir personažas)  tikisi mintis praskaidrinti atostogaudamas Šveicarijoje. Įsikūręs prabangiame viešbutyje jis netrukus pastebi keistenybę – jame nėra 622 kambario… Norite sužinoti kodėl? Būtinai paskaitykite šį romaną.

Dauguma skaitytojų Alexą Northą žino iš itin šiurpaus psichologinio trilerio „Šnabždėtojas“, todėl kaskart autoriui išleidus naują knygą, skaitytojai tikisi, kad ji nenusileis ankstesnei. „Apdegęs namas“ yra būtent tai, ko ieško gero trilerio mėgėjas!

„Štai kaip viskas prasideda” — tamsus psichologinis trileris, turintis visus Rachel Abbott bestselerio bruožus — provokuojančią dilemą, daugiasluoksnę paslaptį, aštrią įtampą.

Kaip atsvara tamsiems siužetams, buvo pristatyta Princo Harry atsiminimų knyga „Atsarginis“, kurioje jis pasakoja savo istoriją, atvirai ir nuoširdžiai. Tai knyga, kupina dar negirdėtų faktų, savianalizės ir sunkiai įgytos išminties apie amžiną meilės galią įveikti skausmą.

Visus suintrigavo bei klubiečių diskusijas sukėlė  knyga „Žaižaruojančios dangaus skeveldros“. Tai dviejų keistų jaunuolių pokalbis, dalijantis kūryba tarp šiapus ir anapus. „Ar galima juokauti po mirties? Ar mirę poetai verkia? Ir kodėl anapus galima perskaityti dar neparašytas knygas?“ (Juozas Gaižauskas). Klausimai gilesniems apmąstymams vienumoje…

Kitas klubo „Knygų sala“ susitikimas lapkričio 28 dieną. Jis bus skirtas Šiaurės šalių rašytojų knygoms. Esate laukiami!

Jurga Sagadinaitė
Zarasų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Skaitytojų aptarnavimo skyriaus vyresn. bibliotekininkė
Nuotrauka autorės