Zarasų fotoklubo fotografijose – savaip patiriami laiko ženklai

Vaizdas be pavadinimo
Pradžia:2023-11-23 15:00
Pabaiga:2023-12-16 13:00
Vieta:I a. erdvės
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Lapkričio 23 d. 15 val. Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos I a. erdvėse – Zarasų fotoklubo „Ežerų žemė“ fotografijų parodos „Laiko ženklai“ atidarymas.

Pasak fotoklubo nario Stanislovo Sinkevičiaus, ši tema parodos dalyviams – nelengvas kūrybinis išbandymas. Į beribę laiko sąvoką sutelpa visi virsmai, įvykę ir tebevykstantys pasaulyje, aplinkui ir kiekvieno asmeniniame gyvenime. „Tai sustabdytas mūsų fotografijose laikas, palikęs savo ženklus apie mus ir mumyse,“ – sako S. Sinkevičius.

Būrelis žmonių susibūrę už žmogaus dydžio vyro skulptūros

Fotoklubo „Ežerų žemė“ nariai 

Fotografai grupinėje nuotraukoje susibūrę prie vieno pirmųjų Zarasų fotografų Moisejaus Botviniko skulptūros, kurio išlikusiose fotografijose – ir tuometiniai zarasiškiai, ir gimtojo miestelio vaizdai. Taip klubo nariai jaučia sąsają su praėjusiu laiku, fotografijos meno Zarasuose tąsą.

Kiekvienas iš autorių parodoje pristato savaip išgyventą, suprantamą ir įprasmintą šią labai plačią temą. Tai ir švelnus artimųjų tarpusavio santykis, laiko ir įvykių stebėjimas iš šalies, praeinančios gyvensenos, verslų, daiktų nostalgija, skaudūs pakeistos gyvybinės aplinkos randai, filosofinis požiūris į laiko tėkmę.

Paroda bibliotekoje veiks iki gruodžio 16 d.

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.