Suaugusiųjų švietimo projekto veiklos Panevėžio rajono viešojoje bibliotekoje

steam-panr

Startavusi rugsėjo mėnesį suaugusiųjų švietimo programa „Skaitmeninio ir medijų raštingumo stiprinimas“ spalį vėl sukvietė dalyvius į mokymus. Mokymai vyko Panevėžio rajono švietimo centre, Panevėžio regioniniame STEAM centre bei Panevėžio robotikos centro RoboLabas erdvėse.

Dalyviai gilino žinias Excel programos įsisavinime ir valdyme, susipažino su „Vaizdo produktų ir apklausų kūrimo įrankių“ programa ir atliko praktinius veiksmus ją pritaikant ir panaudojant savo darbinėse veiklose.

Planuojama, kad įgytos žinios padės efektyviau valdyti darbo procesus, tirti bendruomenės narių nuomonę, geriau išgirsti ir atliepti paslaugų vartotojų lūkesčius. Tikslinės mokymų dalyvių grupės nariai susipažino su Panevėžio regioninio STEAM centro ir Panevėžio robotikos centro RoboLabas veiklomis, kurios akivaizdžiai teikia didelę naudą ugdomajame procese.

Įgyvendindama Panevėžio rajono suaugusiųjų švietimo ir tęstinio mokymosi programos projektą biblioteka šiemet organizuoja mokymus, kurie skirti Medijų ir skaitmeniniam raštingumui gilinti. 18-oje akademinių valandų užsiėmimų metu vyksta mokymai ir užsiėmimai, lankomos įstaigos ir susipažįstama su jų veikla informuojant gyventojus, mokant pasinaudoti jų teikiamomis paslaugomis. Pirmieji grupės mokymai, įvykę rugsėjo 29 d., buvo skirti finansiniam raštingumui stiprinti.

Mokymai suaugusiems rajono gyventojams rengiami vykdant projektą „Skaitmeninio ir medijų raštingumo stiprinimas“ Panevėžio rajono savivaldybės suaugusiųjų švietimo programa.

Panevėžio rajono savivaldybės viešosios bibliotekos informacija