Šeimos kelias į  šventumą – knyga „Gražiausi Liudviko ir Zelijos Martenų laiškai“

Senesnių laikų fotografijoje ramūs vyras ir moterys šalia vienas kito
Data:2023-12-04
Laikas:17:15

Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešojoje bibliotekoje konferencijų salėje gruodžio 4 d. 17.15 val. vyks knygos „Gražiausi Liudviko ir Zelijos Martenų laiškai“ pristatymas. Dalyvaus vyskupas Linas Vodopjanovas OFM, Krekenavos Švč. Mergelės Marijos ėmimo į dangų bazilikos rektorius kun. Gediminas Jankūnas. Taip pat sutuoktinių pora, liudijanti Dievo meilę šeimoje.

Knygoje pasakojama apie XIX amžiaus prancūzų sutuoktinių porą Liudviką ir Zeliją Martenus, ryškias asmenybes, porą, pirmąkart Bažnyčios istorijoje kartu paskelbtą šventaisiais.

Šeima pristatoma kaip patyrusi visoms šeimoms būdingus džiaugsmus ir vargus. „Ji rodo nepaprastos meilės, kuria gyvenama paprastoje kasdienybėje, pavyzdį. Jų kelias – tai šventumas, atsiveriantis įprastoje dienoje. Juo pašaukta eiti kiekviena šeima,“ – įsitikinę knygos leidėjai.

Apie jų šiltą meilę liudija išlikę laiškai. Knygą puošia unikalios istorinės nuotraukos.

Renginį inicijuoja leidykla VšĮ „Magnificat leidiniai“

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.