Ryškių muzikų „Duo Anderson“ koncertas bibliotekoje

Jaunų moters ir vyro, atsisukusių vienas į kitą ir užsimerkusių, portretas
Data:2023-11-17
Laikas:16:00
Vieta:I a. erdvės
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Lapkričio 17 d. 16 val. Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos I a. erdvėse koncertuos vieni ryškiausių Lietuvos jaunosios kartos muzikų „Duo Andersson“ – smuikininkė Julija Andersson ir pianistas Paulius Andersson.

Tarptautinių konkursų laureatai, nuolat garsinantys Lietuvos vardą svetur, siekia publikai pristatyti retai atliekamus klasikinės ir šiuolaikinės muzikos kūrinius. „Tikime, jog įdomios, praturtinančios muzikos, kuri sulaukia mažiau dėmesio, yra daug – tereikia jos paieškoti“, – sako atlikėjai.

Paulius Andersson – vienas perspektyviausių Lietuvos jaunosios kartos pianistų. Kilęs iš žinomos pianistų dinastijos, koncertinę veiklą Paulius pradėjo būdamas 5-erių metų. P. Andersson yra pelnęs penkiolikos tarptautinių konkursų apdovanojimus, dešimtyje jų – I‑ąsias premijas ir Grand Prix, o tarptautiniame pianistų forume „Beszczady bez granic“ (Lenkija) buvo apdovanotas pagrindiniu prizu – Auksinio Parnaso laureato titulu.

Pianistas yra surengęs koncertus daugelyje pasaulio šalių, skambinęs prestižiniuose Lietuvos bei užsienio festivaliuose. 2005 m. P. Andersson atstovavo Lietuvą Japonijoje pasaulinės parodos EXPO koncertuose. Paulius nuolat koncertuoja kaip solistas su žymiausiais Lietuvos ir Europos orkestrais. Aktyviai propaguoja lietuvišką muziką.

Julija Andersson – lietuvių jaunosios kartos smuikininkė ir altininkė, prestižinių respublikinių ir tarptautinių konkursų laureatė, kaip solistė nuolat koncertuojanti su Lietuvos Nacionaliniu simfoniniu orkestru, Latvijos Nacionaliniu simfoniniu orkestru, Lietuvos kameriniu orkestru, Šv. Kristoforo kameriniu orkestru ir kitais kolektyvais.

Nuo 2011 m. J. Andersson yra Naujų idėjų kamerinio orkestro (meno vadovas – Gediminas Gelgotas) narė. Kartu su ansambliu Julija koncertuoja žymiose pasaulio koncertų salėse bei festivaliuose.

Kartu su NIKO J. Andersson yra koncertavusi Jo Šventenybei Dalai Lamai ir Popiežiui Pranciškui, 2017 m. atstovavo Lietuvą pasaulinėje EXPO parodoje Astanoje, Kazachstane, o 2022 m. – EXPO parodoje Dubajuje, Jungtiniuose Arabų Emiratuose.

————-

Julija ir Paulius Andersson kartu koncertuoja nuo 2014 metų. 2022 m. duetas apdovanotas diplomu ir publikos prizu Tarptautiniame Stasio Vainiūno kamerinių ansamblių konkurse. 2023 metais Tarptautiniame Luigi Nono kamerinių ansamblių konkurse Turine (Italija) pelnė III premiją. 

Renginys bibliotekoje vyksta įgyvendinant projektą „Maža žemėlapyje, didi pasaulyje“. Finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Panevėžio miesto savivaldybė.

LKT_Logotipas 

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.