Parodoje Algirdo Paulavičiaus atminimui – galimybė išgirsti aktoriaus balsą

Jaunas vyras pakreipęs galvą, aktoriaus Algirdo Paulavičiaus portretas
Pradžia:2023-11-07 10:00
Pabaiga:2023-11-20 16:00
Vieta:Juozo Miltinio memorialinis butas

Šį vėlų rudenį minime šviesaus atminimo kino ir teatro aktoriaus Algirdo Paulavičiaus 80-ąsias gimimo metines. Algirdas Paulavičius (1943–2020) – legendinio režisieriaus Juozo Miltinio mokinys, iškilus Juozo Miltinio dramos teatro ir kino aktorius, tikras Teatro žmogus, atsidavęs jam visa siela. Nuo 1966 m. dirbo Panevėžio dramos teatre (dabar Juozo Miltinio dramos teatras) ir atidavė šiam teatrui lygiai 50 metų. Teatre sukūrė daugiau kaip 100 vaidmenų, kine – apie 30 vaidmenų.

Nepamiršto, žiūrovų mylimo ir gerbiamo aktoriaus jubiliejinei sukakčiai pažymėti parengėme ir pristatome įdomiai ir patraukliai sukurtą specialią kilnojamąją parodą „Nešdavo save į šventę ir pats buvo šventė. Aktoriui Algirdui Paulavičiui – 80.“

Paroda primena aktoriaus įkūnytus vaidmenis kine ir teatre, atskleidžia Algirdą Paulavičių kaip įdomų ir charizmatišką renginių vedėją, leidžia išgirsti jo malonų balso tembrą. Tai daugkartinio panaudojimo paroda su integruotais garso elementais – autentiškais aktoriaus pasakojimais apie kūrybą, teatrą, filmus. 

Paroda eksponuojama Panevėžio apskrities G. Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos Juozo Miltinio memorialiniame bute (Algirdo g. 54-19, Panevėžys) lapkričio 7–20 d. Vėliau paroda keliaus po kitas Panevėžio regiono kultūros įstaigas ir vėl sugrįš į Juozo Miltinio memorialinį butą.

Parodoje panaudota dokumentinė medžiaga iš Panevėžio apskrities G. Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos fondų ir aktoriaus Algirdo Paulavičiaus šeimos archyvo.

Projektą „Nešdavo save į šventę ir pats buvo šventė. Aktoriui Algirdui Paulavičiui – 80“ finansuoja:

LKT_Logotipas 

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.