Panevėžio mikrorajonai „Vilties” progimnazistų kūryboje

Vaikiškame piešinyje namai, saulė, didelė karūna
Data:2023-11-21
Laikas:12:00
Vieta:Konferencijų salė
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Lapkričio 21 d. 12 val. Gabrielės Petkevičaitės-Bitės bibliotekoje konferencijų salėje – teatralizuotas Panevėžio „Vilties“ progimnazijos knygos „Pasibelski į duris, prieš akis – Panevėžys!“ pristatymas. Šis leidinys – mokyklos dovana miestui 520-ojo gimtadienio proga.

„Mums svarbiausia atšvęsti kartu su savo miestu. Aptikome, kad kone visai nėra informacijos apie Panevėžio mikrorajonų atsiradimą. Netgi tikslaus mikrorajonų žemėlapio. Todėl juos pasiūlėme patyrinėti  2–8 klasių mokiniams, tuščias informacijos vietas užpildant istorijomis, kūryba”, – sako įstaigos direktorės pavaduotoja ugdymui Daiva Andrašūnienė.

Panevėžio miesto savivaldybės finansuotas projektas įtraukė daugiau kaip 70 vaikų. Jie rašė prozą, poeziją, haiku, kūrė mįsles, sakmes, piešė iliustracijas. Visa tai atsidūrė knygoje „Pasibelski į duris, prieš akis – Panevėžys!“.

„Man pačiai buvo atradimas, kad drąsiausi, nebijantys klysti mokiniai buvo patys mažiausieji, – teigia D. Andrašūnienė. –  Svarbu ir tai, kad siekdami kokybės galėjome pasikviesti profesionalus: dailininkus  Daivą ir Sigitą Laurinavičius, vaikų literatūros rašytojas Neringą Trinskytę, Eugeniją Marks”.   

Bibliotekoje vyksiančiame knygos pristatyme numatyta ir premjera. Muzikos mokytojos pagal eiliuotus projekto dalyvių tekstus sukūrė muziką, tad „Vilties” progimnazistai pirmąkart viešai juos sudainuos.

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.