Nuotaikingame renginyje apdovanoti Skaitymo iššūkio žaidimo dalyviai

Didelis būrys vaikų užsidėję ant galvų popierines lėkštutes piešia ant jų

Lapkričio 8 d. Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešojoje bibliotekoje vyko Skaitymo iššūkio žaidimo dalyvių apdovanojimo renginys. Dalyvavo gausus moksleivių  būrys iš Panevėžio Alfonso Lipniūno progimnazijos, Panevėžio „Vilties“ progimnazijos ir Panevėžio „Ąžuolo“ progimnazijos. 

Renginio metu dalyviai ne tik atliko kūrybines renginio vedėjo Valdemaro užduotis, bet ir dalyvavo interaktyvioje viktorinoje. Atsakė į 20 viktorinos klausimų, pasitikrino žinias apie mobiliąją programėlę „Draugoteka“ ir edukacines programas „Žaidžiame „Draugoteką“, su jomis susijusias knygų kolekcijas bei pagrindinę informaciją apie šį projektą. 

Trys geriausiai į viktorinos klausimus atsakę dalyviai apdovanoti pagrindiniais prizais. Skatinamųjų prizų sulaukė ir mažiausiai taškų surinkę viktorinos dalyviai. Renginio metu apdovanoti ir moksleivius atlydėję mokytojai – jų dėka jaunoji karta atranda kelia į biblioteką bei įsitraukia į įvairias skaitymą skatinančias iniciatyvas. 

————-

Projekto „Inovatyvūs Lietuvos bibliotekų skaitymo skatinimo sprendimai vaikų ir jaunimo socialinių santykių kūrimui su aplinka“ Skaitymo iššūkio žaidimo dalyvių apdovanojimo renginiai vyko Panevėžio, Klaipėdos ir Kauno regionų 39-iose savivaldybių bibliotekose.

Vienuolika mėnesių trukęs Skaitymo iššūkio žaidimas kvietė dalyvius naudotis projekte sukurtais produktais: dalyvauti renginiuose ir edukacinėse veiklose „Žaidžiame „Draugoteką“, žaisti „Draugotekos“ žaidimą išmaniuosiuose įrenginiuose, skaityti knygas iš knygų kolekcijos užsakius jų į knygomatą.

Projektas „Inovatyvūs Lietuvos bibliotekų skaitymo skatinimo sprendimai vaikų ir jaunimo socialinių santykių kūrimui su aplinka“ finansuojamas 2014–2021 m. Europos ekonominės erdvės finansinio mechanizmo kvietimo „Kultūros prieinamumo plėtojimas ir kultūrinio švietimo stiprinimas“ lėšomis.