Naktis bibliotekoje’23

utena-naktis-bibliotekoje

Jau antrus metus iš eilės patys drąsiausi Utenos jaunuoliai susirinko pamatyti ir patyrinėti, kaip atrodo naktinė biblioteka. Spalio 30 d.  Utenos jaunimo informacijos centras, Utenos A. ir M. Miškinių biblioteka, kartu su Europe direct Utena centru pakvietė jaunimą į renginį „Naktis bibliotekoje’23“, sudalyvauti „Naktiniame kino seanse“.

Šiais metais susirinkusius pasitiko ryškiausi filmų personažai, Mirtišė Adams, Drakula, Majoras Peinas, Vaiduoklių medžiotojai, Krikštatėvis ir kiti. Renginio dalyviai buvo sutikti, kaip tikros kino žvaigždės, visiems įžengus raudonuoju kilimu į salę, juos pasveikino bibliotekos direktorė Vida Garunkštytė, kuri linkėjo įdomios, kraupios nakties, smagiai praleisti laiką bei nauju būdu pažinti Utenos A. ir M. Miškinių viešosios bibliotekos paslaugas. Susirinkusį jaunimą pasveikinti atvyko ir Utenos rajono savivaldybės jaunimo reikalų koordinatorė Vestina Liobikaitė, kuri džiaugėsi matydama tiek daug jaunų ir aktyvių dalyvių.

Po tartų sveikinimo žodžių, gausiais aplodismentais pakvietėme iki paskutinės akimirkos neatskleistą vakaro staigmeną, visiems gerai žinomą atlikėją, muzikantą, o dabar ir rašytoją  – Vidą Bareikį. Jaunimas turėjo galimybę pabendrauti su svečiu, užduoti jam klausimus ir išgirsti jo atliekamas dainas, laimėti naują atlikėjo knygą.

Pasibaigus susitikimui su renginio svečiu dalyviai paskirtomis komandomis buvo išsiųsti į teminius pabėgimo kambarius, kuriuose patys tapo įvairių filmų personažais, atliko užduotis pareikalavusias daugelio sričių žinių, loginio ir kūrybinio mąstymo. Kiekviena komanda turėjo pabėgti iš visų 5 kambarių, kiekvienam buvo skirtos 20 minučių. Kelionę per kambarius lydėjo racijomis perduodami ryšininko nurodymai. Po aktyvaus judėjimo bibliotekos erdvėse dalyvius pakvietėme į renginio partnerių, centro STEAM Utena organizuotas veiklas, čia jie galėjo sužinoti apie kosmoso, astronomijos paslaptis arba sužinoti daugiau apie chna (henna) dažus bei pabandyti jais piešti. Pasistiprinimu pasirūpino ir alkanų nepaliko Plk. Prano Saladžiaus šaulių 9-oji rinktinės šauliai, kurie visiems susirinkusiems išvirė košės su karšta arbata.

Vakaro pabaigoje svečiuose lankėsi Utenos kultūros centro režisierius Vytautas Kubilius, kuris pravedė aktorystės meno pamokas. Jų metu pratimų pagalba jaunimas pažindinosi su savo emocijomis, mokėsi laisvumo. Renginį vainikavo geriausių kostiumų rinkimai, kuriuos išrinko patys dalyviai, bei organizatorių komisija, net 15-ai laimėtojų bibliotekos direktorė įteikė rėmėjų įsteigtus, nuostabius prizus. Dėkojame dalyviams, svečiams, partneriams, ir rėmėjams.

Renginio organizatoriai: Utenos jaunimo informacijos centras, EUROPE DIRECT Utena, Utenos A. ir M. Miškinių viešoji biblioteka.

Renginio partneriai: Utenos rajono savivaldybė, STEAM Utena, Plk. Prano Saladžiaus šaulių 9-oji rinktinė, Raganų muziejus Pačkėnuose, Žalčio 909-oji šaulių kuopa, Utenos kultūros centras.

Renginio rėmėjai: Pizza Verde Utena, Food Stop Utena, Aikštės kepyklėlė, Kino Namai, This.is.coffee.

Projektas finansuojamas iš Utenos rajono savivaldybės biudžeto lėšų.

Parengė Beatričė Navarskaitė
Utenos A. ir M. Miškinių viešosios bibliotekos informacija