Festivalyje-konkurse „Mano senas drauge…“ – Elenos Mezginaitės kūrybos interpretacijos

Vaizdas be pavadinimo
Data:2023-11-17
Laikas:10:00
Vieta:Panevėžio muzikinis teatras
Adresas:Nepriklausomybės aikštė 8
Panevėžys

Lapkričio 17 d. Panevėžyje vyks kuriančio jaunimo ir dainuojamosios poezijos šventė – Elenos Mezginaitės XII Lietuvos moksleivių dainuojamosios poezijos festivalis-konkursas „Mano senas drauge…“.

Jau 12 kartą į Panevėžį rinksis moksleiviai iš visos Lietuvos mokyklų. Jaunieji autoriai ir atlikėjai kuria dainas, interpretuoja iškiliausios Aukštaitijos regiono poetės Elenos Mezginaitės eiles. Pasak šio projekto vadovo Arnoldo Simėno, dalyvių sukurta daugiau kaip 130 interpretacijų. Ar dažnas poetas galėtų pasigirti tokiu dėmesiu?

Festivalyje jaunųjų autorių savaip interpretuojama Elenos Mezginaitės kūryba įkvėpė ne vieną žinomą Lietuvos kūrėją. Jos tekstus savo dainoms rinkosi kompozitoriai Laimis Vilkončius, Alvydas Jegelevičius, roko grupė „Hiperbolė“, dainininkas Kastytis Kerbedis, dainuojantys aktoriai Vladas Bagdonas, Kristina Kazlauskaitė, „Keistuolių teatras“, vieni iš žanro pradininkų Alfredas Kukaitis, Edmundas Petrovas ir kt.

Paprastai renginys sutraukia apie 100 dalyvių iš įvairių Lietuvos vietovių, savo dainomis koncerte džiugina iki 15 dainų autorių-atlikėjų, kuriems talkina instrumentalistai, pritariančios grupės.

Panevėžio muzikiniame teatre 10 val. prasidės visų dainų autorių ir atlikėjų konkursinis koncertas, 15 val. – festivalio laureatų koncertas.

Renginys bus filmuojamas, vėliau įrašą jums patogiu metu galėsite stebėti bibliotekos Youtube kanale.

Koncertai atviri žiūrovams. Kviečiame!


Organizatoriai:

Bibliotekos logotipas     

Partneriai:

               

Projektą finansuoja:

LKT_Logotipas Panevezio-miesto-savivaldybe

Informaciniai partneriai:

Dienraščio Sekundė logotipas    Jūsų Panevėžys logotipas

 

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.