„EBSCO Publishing“ duomenų bazės nuotoliniai mokymai

Ebsco
Data:2024-05-02
Laikas:9:22
Vieta:Nuotolinis renginys

Mokymuose sužinosite apie EBSCO duomenų bazės paslaugas. Jos skirtos studentams, mokslininkams, bibliotekų specialistams ir visiems besidomintiesiems ir besinaudojantiesiems duomenų bazėmis. Mokymai vyks anglų kalba per „Zoom“ platformą, būtina registracija.

Primename, kad norintiems naudotis duomenų baze iš namų suteikiami slaptažodžiai: kreipkitės el. paštu gitana.uzkureliene@pavb.lt dėl prisijungimo. Nurodykite savo vardą, pavardę bei skaitytojo pažymėjimo numerį. Prisijungimo duomenis Jums išsiųsime elektroniniu paštu.

EBSCO duomenų bazės prieinamos pagal nacionalinę licenciją
Lapkričio 7 d., 11:00 (60 minučių) | Registruotis
Sesijos metu apžvelgsime EBSCO duomenų bazes, prieinamas institucijoms pagal nacionalinę licenciją Latvijoje ir Lietuvoje. Academic Search ™ Ultimate ir Business Source® Ultimate duomenų bazės, iš dalies įtrauktos į paketą, yra vieni dažniausiai naudojamų mokslinių išteklių pasaulyje.

Problema rasti atitinkamus paieškos terminus liko praeityje!
Lapkričio 8 d., 12:30 (40 minučių) | Registruotis
Sunku rasti tinkamą paieškos terminą? Bandymai įvesti intuityvius terminus neduoda patenkinamų rezultatų? Šis mokymas skirtas jums!

EBSCO ištekliai, skirti politikos mokslams
Lapkričio 15 d., 12:30 (40 minučių) | Registruotis
Sesijos metu apžvelgsime svarbiausius EBSCO išteklius, naudingus politikos mokslų studentams.

Kaip panaudoti elektronines knygas iš Viešosios bibliotekos prenumeratos rinkinio, siekiant pagerinti užsienio kalbų įgūdžius?
Lapkričio 21 d., 11:30 (40 minučių) | Registruotis
Praktiniai mokymai, kurių metu dalyviai išmoks naudotis EBSCO elektroninėmis knygomis internete, kaip atsisiųsti visas elektronines knygas ir skyrius, kaip naudotis elektroninėmis knygomis išmaniuosiuose telefonuose, planšetiniuose kompiuteriuose ir skaitytuvuose arba kaip atsisiųsti ir autorizuoti Adobe Digital Editions.

EBSCOhost įrankiai, kurie padaro jūsų tyrimus efektyvesnius
Lapkričio 22 d., 12:30 (45 minutės) | Registruotis
EBSCOhost platforma yra ne tik vieta, kur mokslininkai gali atrasti mokslinę literatūrą, bet ir dirbti su visu tekstu ir bibliografija. Šio praktinio užsiėmimo metu apžvelgsime funkcijas, t. y straipsnių išsaugojimą atskirame aplanke ir paieškos rezultatų dalijimąsi su kitais, paieškos istorijos naudojimą, duomenų išsaugojimą bibliografijos tvarkytojams, įskaitant Zotero ar Mendeley, straipsnių išsaugojimą Google disko paskyroje.