Dovanos papildė bibliotekos „Rotary” knygų lentyną

Būrys besišypsančių žmonių su knygomis rankose bibliotekos aplinkoje

Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės biblioteką jau pasiekė kalėdinės dovanos. Čia apsilankę „Rotary” klubų nariai aktualiais ir populiariais leidiniais vėl papildė specialią „Rotary” knygų lentyną. Šįkart jų įteikė Norvegijos Langesundo, Tionsbergo, Ferderio, Logendaleno, Svelviko, Rytų Sandefjordo miestų, Panevėžio „ARTA” klubai.

Biblioteką ir rotariečius graži bičiulystė sieja jau keliolika metų. Per šį laiką fondai praplėsti grožinės, pažintinės, mokslinės, meno ir kt. literatūros kūriniais. Skaičiuojama, kad jau padovanota 370 knygų visų amžiaus grupių skaitytojams – vaikams ir suaugusiesiems.

„Rotary” knygų lentyna bibliotekoje atsirado „ARTA” klubo iniciatyva.

Norvegijos „Rotary“ prieš Kalėdas lankosi ne tik Bitės bibliotekoje. Daugiau kaip 20 metų gabenama labdara socialinę atskirtį patiriančioms Panevėžio miesto ir rajono šeimoms, socialinėms įstaigoms ir organizacijoms. 

Norvegijos ir Panevėžio krašto „Rotary” klubų socialinės atskirties mažinimo projekto iniciatorė – Norvegijos-Lietuvos „Rotary” klubų bendradarbiavimo komiteto pirmininkė Edrund Olaisen.