Bibliotekos Kultūros paso edukacijos: smagu, prasminga, naudinga

Vaizdas be pavadinimo

Norite gerai, įdomiai ir naudingai praleisti laiką su klase ar mokyklos draugais? Sužinoti šį tą nauja apie save ir kitus? Pasiūlymų mokiniams turi Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešoji biblioteka. Jums – edukacijos, kurias galite išbandyti pasinaudodami kultūros paso programa.   

Mažiausiems

„Bitė ir aš“
Su edukatoriumi kursite istoriją, daug sužinosite apie bičių ypatumus ir gyvenimo būdą, mėgstamus augalus ir sėklas, bičių priešus. Sužinosite, kodėl bičių mažėja ir kaip kiekvienas galime prisidėti prie jų išsaugojimo. 

„(Ne)vienas“ (pasakojimas pagal I. Babilaitės bežodę knygą)
Skaitysite tyliąją knygą, tyrinėdami iliustracijas patys kursite pasakojimo detales – taip lavinsite vaizduotę, saviraišką.

„Dvylika brolių, juodvarniais lakstančių“
Ne tik klausysite pasakos, bet ir patys padėsite herojams nugalėti kliūtis. Nuo meditacijos iki judrių ugdomųjų žaidimų.

Pasakojimas apie stebuklingą teptuką
Terapinė pasakojimo edukacija – per asmeninius išgyvenimus, tikras kitų istorijas. Tai leis susitapatinti su herojais, sužadins ir atskleis šviesius jausmus, kvies patikėti laiminga pabaiga. Po pasakojimo – diskusija apie talentus ir svajones.

Ir mažiems, ir dideliems

Istorija apie akmenų sriubą (mažiems)
Istorija apie akmenų sriubą (dideliems)
Naudojant pasakojimą, muziką ir ritmą netradiciškai susipažinsite su lietuvių liaudies muzikiniu paveldu, darysite smagius lavinamuosius pratimus, žaisite ugdomuosius žaidimus. Išmoksite geriau suprasti save, atpažinti emocijas.

Dideliems

Kūrybinio rašymo dirbtuvės „Rašytojo bloknoto paslaptys“
Susipažinsite su garsių rašytojų gyvenimu ir būdais įveikti „rašymo bloką“, „tuščio puslapio baimę“, pažadinti kūrybinį įkvėpimą. Mokysitės emocijų iškrovos technikų, kovoti su stresu, atliksite įvairius rašymo pratimus, ugdysite kritinį mąstymą, suvoksite kai kurių ritualų svarbą.

Juozo Urbšio pėdomis
Žengsite į autentišką aplinką, kurioje 1906–1915 m. gyveno diplomatas, karininkas, politinis kalinys, vertėjas, paskutinis tarpukario Lietuvos užsienio reikalų ministras Juozas Urbšys. Jo tėviškės sodyboje leisitės į orientacinę kelionę, pažindami Panevėžio krašto asmenybę, dalyvavusią lemtinguose Lietuvai įvykiuose.

Atvirlaiškių kūrimo dirbtuvės
Gaminsite atvirlaiškius, lavinsite meninę saviraišką ir vaizduotę. Teoriją derindami su praktika, sužinosite atvirlaiškių kūrimo istoriją, skirtingas dekoravimo technikas ir įkvepiančių pavyzdžių.

—————-

Daugiau informacijos el. p. edukacijos@pavb.lt ar tel. +370 616 19 703.