ZEN su JAPAN: Japonijos kultūra su J. E. Japonijos ambasadoriumi Lietuvoje Tetsu Ozaki

Dvi japonės moterys su kimono šypsosi medžio ir namo fone

Atviros jaunimo erdvės jaunuolių, animė klubo „Maneki-neko”, smalsumo ir atkaklumo dėka spalio 18 d. Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešojoje bibliotekoje bus pristatoma japoniška kultūra. Žiniomis ir praktikomis dalinsis J. E. Japonijos ambasadorius Lietuvoje Tetsu Ozaki.

Jau kelerius metus Tetsu Ozaki kiekvieną rytą, prieš eidamas į darbą, pusvalandį praktikuoja Zazen. Zen įdomybes ir žavesį Lietuvoje ambasadorius skleidžia dalyvaudamas tarptautinėje konferencijoje, organizuodamas kitus renginius, dalindamasis patirtimi.

Spalio 18 d. bibliotekoje vyks trys renginiai.

Atrijaus terasoje:

15.30 val. Japonijos ambasadoriaus Tetsu Ozaki paskaita (anglų k.). Paskaitos klausytojai išbandys Zazen (pagrindinės dzenbudizmo praktikos) meditaciją, sužinos, kuo skiriasi ir panašios Japonija su Lietuva.

16 val. Kimono pristatymas (su vertimu į lietuvių k.).

Menų skaitykloje 16.30 val. Kaligrafijos dirbtuvės (su vertimu į lietuvių k.). Įgysime autentiškų žinių, sužinosime apie japonišką kaligrafijos techniką. Kaip teisingai sėdėti, laikyti kaligrafijos teptukus, bandysime piešti hieroglifus.

Į Kaligrafijos dirbtuves reikalinga registracija. Registruokitės ČIA.

Kviečiame!

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.