Skaitomiausių ketvirčio knygų dešimtukas

Rankose laikomos dvi knygos atsuktais viršeliais

Pristatome pastarojo ketvirčio, liepos–rugsėjo mėn., bibliotekoje dažniausiai skolintų ir populiariausių knygų sąrašą. Skaitomiausias ir šį ketvirtį lieka Lucindos Riley romanas „Atlantas“. Turime 7 šios knygos egzempliorius, vieną neseniai gavome dovanų iš bibliotekos bičiulio. Dėl didelio populiarumo „Atlantas“ skaitytojams išduodamas trumpesniam laikui – 2–3 savaitėms.

Lucinda Riley, Harry Whittaker „Atlantas. Tėvo istorija“
Aprėpianti viso gyvenimo meiles ir netektis, peržengianti valstybes ir vandenynus tėvo Atlanto istorija veda „Septynių seserų“ ciklą prie stulbinančio, nepamirštamo finalo.

Mark Edwards „Viešnagė“
Vienišo Elioto netikėtai sutikta Džema Robinson jo erdviems ir išpuoselėtiems namams įkvepia papildomos gyvybės – juodu susituokia ir apsigyvena drauge. Kai Džema paklausia, ar jos tėvai galėtų atvykti porai savaičių paviešėti, jis noriai sutinka. Tik dar nežino, kaip ši viešnagė pakeis jo gyvenimą…

Santa Montefiore „Italė Brukline“
Romanas „Italė Brukline“ – nuostabus pasakojimas apie prarastą ir vėl atrastą meilę, aprėpiantis ne vieną dešimtmetį ir du žemynus. Tai istorija apie moterį, per Antrąjį pasaulinį karą netekusią visko, bet ištvėrusią negandas ir vėl išmokusią gyventi. Romanas persmelktas šiaurės Italijos spalvų, šilumos, šeimos skausmo ir gebėjimo nepalūžti, o drąsa ir ryžtas paskatina pradėti naują gyvenimą anapus vandenyno. Talentingoji Santa Montefiore meistriškai supina ilgesį, likimą ir viltį.

Colleen Hoover „Mes pradedame iš naujo“, romano „Mes dedame tašką“ tęsinys
Tai emocijų kupina kelionė, suteikianti ne tik neblėstančios vilties, bet ir drąsos visad siekti laimės, nes kiekviena pabaiga turi ir pradžią.

Princas Harry „Atsarginis“
Tai kertinė knyga, kupina įžvalgų, dar negirdėtų faktų, savianalizės ir sunkiai įgytos išminties apie amžiną meilės galią įveikti skausmą.

Tiffany Jenkins „Kaifuotoja. Tikra, kvapą gniaužianti istorija apie dvigubą narkomanės gyvenimą“
Tai nepagražinti ir neleidžiantys atsiplėšti memuarai, kuriuos galima skaityti kaip grožinės literatūros kūrinį. Juose pasakojama apie Tifanės – aktyvios opioidų narkomanės – gyvenimą, taip pat jos 120 dienų nuotykius Floridos kalėjime, kuriame kiekvienas pareigūnas niekino ją už tai, ką ji padarė mėlyną uniformą vilkinčiam jų kolegai, ir galiausiai jos kelią į pasveikimą. Su širdį veriančiu emocionalumu ir bebaimiu sąžiningumu Dženkins įtraukia skaitytoją į priklausomybės nuo narkotikų gniaužtus ir parodo jų padiktuotus beviltiškus sprendimus. 

Ilona Skujaitė „Karo nuotaka“
Romaną sudaro du lygiagretūs pasakojimai apie Kotryną Jogailaitę ir jos vyrą Švedijos princą ir Suomijos kunigaikštį Joną Vazą.Tai dvi jaudinamos meilės ir karo gijos, karališki moterų ir vyrų žaidimai, susipinantys į intriguojamą dramą, kupiną aistros, išdavysčių, kovos dėl valdžios ir XVI amžiaus Lietuvos, Lenkijos, Švedijos, Suomijos ir Maskvos valdovų dvarų paslapčių.

Aslak Nore „Kapas jūroje“
Donnos Tartt, Stiego Larssono ir Carloso Ruizo Zafóno stiliumi sukurtas literatūrinis trileris ir veržli šeimos saga, spalvinga drama apie valdžią ir paveldėjimą, įkvėpta didžiųjų XX a. pasakojimų bei šiuolaikinių televizijos serialų. Tai istorija, kurioje tiesos troškimas kovoja su lojalumu šeimai, romantiška ir tragiška kelionė per praeitį ir dabartį, kuri baigiasi lemtingu paskutiniu žingsniu stulbinamai vaizdingoje Norvegijos pakrantėje. Po 75 metų istorija nuveda prie laivo nuolaužų jūros dugne, 300 metrų po vandens paviršiumi – ten, kur palaidota šokiruojanti tiesa…

Joe Dispenza „Atsikratykite įpročio būti savimi. Kaip nusimesti seną protą ir susikurti naują“
Knygoje įžymus autorius, paskaitininkas, tyrinėtojas ir chiropraktikas dr. Džo Dispenza derina kvantinės fizikos, neurologijos, neurobiologijos bei genetikos duomenis ir atskleidžia tikrąsias mūsų galimybes.

Eimantas Gudas „Mėlynas kraujas. Įtakingiausios Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės giminės“
Valdovų rūmų kultūros istorikas Eimantas Gudas apie įtakingiausias gimines pasakoja gyvai, su amą atimančiomis smulkmenomis, pasitelkdamas galybę senovinių iliustracijų. O charizmatiškasis ekskursijų gidas, dar žinomas kaip „Rūstus gidas”, dailės istorikas Donatas Jokūbaitis siūlo E. Gudo pasakojimą patirti patiems – pasivaikščioti penkias mūsų gimines menančiais maršrutais.


Primename, kad užsisakyti norimą knygą galite užsukę į biblioteką, internetu – www.ibiblioteka.lt. Populiarios knygos norite sulaukti greičiau? Kviečiame naudotis tarpbibliotekiniu abonementu – knygą nemokamai atsiųsime iš bet kurios šalies bibliotekos.