Šiaurės šalių literatūros savaitę – kalėdiniai skaitymai vaikams ir suaugusiesiems

Piešinys, kuriame keli namukai ir eglaitės dideliuose sniego plotuose
Data:2023-11-13
Laikas:15:00
Vieta:Įvairios bibliotekos erdvės
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės biblioteka įsitraukia į lapkričio 13–19 dienomis vyksiančią Šiaurės šalių literatūros savaitę. Šįsyk – tema „Kalėdos Šiaurėje“. Vaikų ir jaunimo kultūrinės edukacijos skyrius su mezgimo klubo „Visos geros“ narėmis organizuos skaitymus vaikams „Auštant“ ir suaugusiesiems „Sutemų valanda“.

Lapkričio 13–15 d. – susitikimai su Panevėžio Rožyno progimnazijos pradinukais. Nuo 9 iki 10 val. bus skaitoma ištrauka iš Astridos Lindgren knygos „Emilis iš Lionebergos“, vyks diskusija, kūrybinės dirbtuvės. Viešnios iš mezgimo klubo „Visos geros“ dalinsis vaikystės prisiminimais apie Kalėdų laukimą ir šventę, žaisliukų gamybą. Vaikai karpys snaiges, kurs atvirukus, kurie bus įteikti ukrainiečių vaikams.

Lapkričio 13 d. 15 val. bibliotekos konferencijų salėje – skaitymai suaugusiesiems „Sutemų valanda“. Jų lauks ištrauka iš Ingvild H. Rishøi knygos „Stargeitas: Kalėdų pasaka“ – istorija apie viltį, išdavystę ir svajones.

Kalėdinę nuotaiką renginiuose kurs ir šventinės žvakutės.

Šiaurės šalių literatūros savaitė – Šiaurės šalių asociacijų „Norden“ sąjungos projektas. Tūkstančiuose bibliotekų, mokyklų bei kultūros įstaigų vyks knygų skaitymai, parodos, pokalbiai, kiti kultūriniai renginiai.

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.