Salvijos Vaičikonytės komiksų paroda „Panevėžys 520“

Parodos plakatas, kuriame nupiešti jaunuolis rodo į vėžį ir vežime su arkliu sėdintis vyras

Spalio 26 d. 18 val. Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos Atviroje jaunimo erdvėje atidaroma jaunosios grafikės Salvijos Vaičikonytės komiksų paroda „Panevėžys 520”. 

Paroda skirta paminėti Panevėžio miesto 520-ųjų metų sukaktį. Autorė sako, kad kurdama komiksus bandė atsakyti į klausimą, kokia buvo Panevėžio miesto gyvavimo pradžia.Bandė tai įsivaizduoti ir nusikelti į laikus prieš 520 metų.

„Parodos plakatai pasakoja apie Panevėžį ir jo gyventojų istorijas, jie įkvėpti tikrų istorinių faktų, realiai egzistavusių asmenybių. Kai kurios istorijos galbūt šiek tiek pagražintos,“ – parodą pristato S. Vaičikonytė.

Apie autorę

Salvija Vaičikonytė (g. 1995) yra grafikos dizainerė, iliustratorė, komiksų kūrėja. Gimė ir augo Panevėžyje, baigė Panevėžio dailės mokyklą. 2015 m. baigė grafikos dizaino studijas Vilniaus technologijų ir dizaino kolegijoje. Pagal „Erasmus+“ mainų programa mokėsi Belgijoje. Ten atrado begalę komiksų, susižavėjo jais ir pradėjo kurti. Iš pradžių kūrė komiksus apie save, savo keliones, vėliau ir apie kitus žmones, seniai egzistavusius žmones ar nutikusius įvykius. 

Ekspozicija veiks iki lapkričio 26 d. 

Susipažinkite su jaunosios grafikės kūryba!

Projektą, kurį įgyvendinant sukurta paroda „Panevėžys 520“, remia Panevėžio miesto savivaldybė.