Po beveik 30 metų į Panevėžį – lelijų ašaromis

Senų laikų nuotraukoje besišypsanti moteris miesto statinių fone
Data:2023-11-10
Laikas:16:00
Vieta:Menų skaitykla
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Lapkričio 10 d. 16 val. Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešojoje bibliotekoje – Julės Poviliūnaitės-Kilčiauskienės poezijos knygos „Lelijų ašaros“ pristatymas.

„Kodėl rašau? Argi žinau? Argi žinome, kodėl valgome, kvėpuojame, džiaugiamės ar verkiame. Tiesiog to reikia, tokie būname tuo metu. Ar stengiausi sėdėti prie stalo sukdama galvą, kaip čia dabar parašyti kokį eilėraštį? Juokinga! Aišku, kad ne. O išleidau knygą manydama, kad neturiu slėpti, reikalinga tai parodyti kitiems”, – sako autorė.

Panevėžys jai – ypatingas miestas. Tai sugrįžimas pas savus, kadangi čia prabėgo 27 gyvenimo metai.

„Norisi sugrįžti prie kiekvienų jų, su žmonėmis, kuriuos pažinojau ir kurie žinojo mane, norisi susitikti, pasidalinti. Juk kaip toli nubėgo kelias nuo Panevėžio 1-osios aštuonmetės mokyklos, lopšelio-darželio „Gintarėlis“, 5-osios proftechninės mokyklos ir Tiksliosios mechanikos gamyklos…  Dėkinga esu „Tiksliosios“ užuovėjai, kur galėjau tvirtėti, augti kūrybiškai, nepalaužus mano užsispyrimo. „Panevėžio tiesos“ redakcija… Kai nusiunčiau pirmą eilėraštį, gavau drąsinantį Kultūros skyriaus vedėjos Janinos Žalgevičiūtės laišką, o paskui ir eilėraštis pasirodė laikraštyje. Menu, kaip laukdavau pasirodant naujų numerių su mano straipsneliais. Visi potyriai kaip mažyčiai lietaus lašeliai krito į trokštančią pažinimo sielą ir ją girdė. Daug liko artimų veidų (vaikų ir suaugusiųjų), kurie bendradarbiavo man leidžiant laikraštį moksleiviams „Jupiteris“, vėliau – „Saulėtekį“. Norėčiau būti su jumis visais, kurie mane pažinojo, ir su tais, kurie norėtų dar susipažinti. Laukiu susitikimo su savo Žaliuoju miestu“, – teigia J. Kilčiauskienė.

Knygos „Lelijų ašaros“ pristatymas vyks Menų skaitykloje.

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.