Panevėžys – viena didelė šeima

Renginys-emp

Spalio 11-ąją Panevėžio „Minties“ gimnazijos salėje įvyko Panevėžio Elenos Mezginaitės viešosios bibliotekos kultūros ir meno projekto „Kelionė per Panevėžį“ baigiamasis renginys „Panevėžys – viena didelė šeima“. Jo metu buvo apdovanoti projekto veiklose aktyviausiai pasirodę dalyviai. „Pasiutusiai smagią programą“ susirinkusiems dovanojo knygų vaikams autoriai Benas Bėrantas ir Virgis Šidlauskas. Projektą „Kelionė per Panevėžį“ finansavo Panevėžio miesto savivaldybė.

„Tavo Violeta. Laikinai iš Vilniaus ir visuomet iš Panevėžio“, – akcijos „Pasveikink Panevėžį“ dalyvių laiškų jautriomis mintimis buvo pradėtas baigiamasis renginys. Biblioteka džiaugiasi sulaukusi panevėžiečių laiškų iš tolimosios Australijos, Norvegijos ir sostinės Vilniaus. Trijų panevėžiečių, šiuo metu gyvenančių užsienyje ar kitose Lietuvos vietovėse, mintis perskaitė Panevėžio „Minties“ gimnazijos moksleiviai – Aurelija, Karolina ir Matas. Išgirstomis mintimis susižavėjo ir renginio vedėja – vaikų gerai žinoma knygų herojė – Pepė Ilgakojinė, kuri pakvietė į sceną tarti įžanginį žodį Panevėžio Elenos Mezginaitės viešosios bibliotekos direktorę Loretą Breskienę. Pasak direktorės, pasitinkant jubiliejinį miesto gimtadienį, gyventojai tikrai tapo viena vieninga šeima – įvairios bibliotekos rengtos akcijos ir iššūkiai įtraukė panevėžiečius. Tad nieko nelaukusios Pepė Ilgakojinė drauge su Loreta Breskiene pradėjo apdovanojimų ceremoniją.

Šventės metu į sceną atsiimti prizų ir padėkų lipo skaitymo iššūkio „Perskaityk Panevėžį“ nugalėtojai. Per mažiau nei pusę metų daugiau nei septyniasdešimt mažų ir didelių panevėžiečių pavyko perskaityti net 648 knygas, iš kurių pavadinimų pirmųjų raidžių susideda akrostichas – PANEVĖŽYS. Renginio dalyviai garsiais aplodismentais palaikė iššūkio nugalėtojus, o dalyviai dalinosi patarimais, kaip pavyko per tokį laiką perskaityti visas knygas. Pasak iššūkį įveikusių, sudėtingiausia buvo rasti knygų, kurių pavadinimai prasidėtų Ė ir Y raidėmis.

Padėkomis ir prizais buvo apdovanoti ir kalendoriaus „#100Panevėžiodienų“ aktyviausi komentatoriai. Panevėžiečiai nuo gegužės pabaigos, likus 100 dienų iki miesto gimtadienio, bibliotekos Facebook paskyroje galėjo stebėti kasdien pasirodančius įrašus su įdomiais faktais apie Panevėžio miestą. Kalendoriaus stebėtojus biblioteka kvietė dalyvauti užduotyse, atsakyti į klausimus.

Be dovanų neliko ir fotografijų konkurso „520 Panevėžio akimirkų“ dalyviai. Panevėžiečiai siuntė nuotraukas, kuriose atsiveria nuostabūs miesto vaizdai, įvykiai, miestelėnų gražios akimirkos gimtinėje. Apdovanoti buvo penki geriausi konkurso nugalėtojai. Baigiamojo renginio dalyviai turėjo galimybę pamatyti visas konkursui įamžintas miesto akimirkas.

Po apdovanojimų ceremonijos visų baigiamojo renginio dalyvių laukė dovana – knygų vaikams rašytojų Beno Bėranto ir Virgio Šidlausko koncertas „Pasiutusiai smagi programa“. Knygų autoriai užkūrė tikrai pasiutusį smagumą: grojo, dainavo, kvietė kartu kurti istorijas, su publika žaidė ritmikos žaidimus, o paskutinę koncerto dainą pakvietė pašėlti kartu scenoje!

Kultūros ir meno projekto „Kelionė per Panevėžį“ veiklos suvienijo panevėžiečius ir pakvietė įdomiai ir smagiai paminėti jubiliejinį 520-ąjį Panevėžio gimtadienį. Dalyviai džiaugėsi dalyvavę – įspūdžių liko ilgam laikui, o Panevėžio Elenos Mezginaitės viešoji biblioteka ir toliau kviečia sekti naujienas ir laukti naujų akcijų ir iššūkių!

Parengė Vaida Žalienė
Vyresn. metodininkė komunikacijai ir projektų valdymui
Panevėžio Elenos Mezginaitės viešoji biblioteka