Panevėžio regiono bibliotekininkai mokosi tradicinio ir skaitmeninio pasakojimo meno subtilybių

Grupės mokymų dalyvių sėdi prie atskirų stalų ir šnekasi salės fone

Spalio 17–18 dienomis Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešojoje bibliotekoje vyksta tarptautinė-praktinė konferencija „Istorijos galia, įkvepianti balsą: edukatorių įtraukimas į istorijų pasakojimą skaitmeniniu būdu“, skirta bibliotekų specialistams, siekiantiems tobulinti savo tradicinio ir skaitmeninio pasakojimo įgūdžius.

Konferencijos metu vyksta dvi praktinės skaitmeninio ir tradicinio pasakojimo sesijos.

Skaitmeninio pasakojimo sesijos metu bibliotekų specialistai mokosi kurti skaitmenines istorijas, ieško skaitmeninio ir tradicinio pasakojimo skirtumų, nagrinėja skaitmeninio pasakojimo struktūrą, aiškinasi, kaip teisingai kurti įtraukią istoriją, naudojant skaitmeninius įrankius. Sesiją veda patyrusios skaitmeninio pasakojimo meistrės, edukatorės ir lektorės iš Jungtinių Amerikos Valstijų Julie Jeager ir Gwynn Moore.

Tradicinio pasakojimo sesijos metu bibliotekų specialistai mokosi sakytinio pasakojimo ypatybių, aiškinasi, kaip ir kodėl tokios istorijos kuriamos, mokosi metodų, kaip įtaigiai pasakoti istorijas įvairaus amžiaus ir socialinių grupių auditorijoms. Tradicinio pasakojimo sesiją veda patyręs pasakotojas iš Vokietijos Richardas Martinas, pats istorijas pasakojantis ir šio meno mokantis kitus jau daugiau nei 30 metų.

Už galimybę semtis patirties ir pasikviesti į biblioteką lektores iš Jungtinių Amerikos Valstijų biblioteka dėkinga Baltijos-Amerikos laisvės fondui, kuris finansuoja lektorių vedamą praktinę skaitmeninio pasakojimo sesiją Panevėžio apskrities bibliotekoje.

Tradicinio pasakojimo sesijos lektorius Richardas Martinas atvyko kaip kviestinis ekspertas Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešajai bibliotekai su Panevėžio regiono savivaldybių viešosiomis bibliotekomis 2021–2027 metais įgyvendinant „Erasmus +“ programos akreditacijos projektą.

Įspūdžiais ir įgytomis žiniomis bei interviu su tarptautinio renginio lektoriais pasidalinsime artimiausiu metu.