Nepasiklydę detektyvų labirintuose

knygos

Sunku net patikėti, bet štai – išėjo pirmasis rudens mėnuo.  Nors vasariška rugsėjo popietė viliote viliojo į parką ar grybų tiltais nuklotą mišką, skaitytojų klube „Knygų sala“ dalyvių netrūko. Šįsyk karaliavo Jo didenybė – Detektyvas. Šis žanras yra labai populiarus ir mėgstamas įvairaus amžiaus skaitytojų.

Susitikimo pradžiai – kriminalinio pobūdžio mįslės, leidžiančios įsijausti į policijos tyrėjų kailį. Po smagaus apšilimo diskutuojant bei narpliojant galvosūkių pinkles, atėjo ir detektyvinių romanų eilė. Labai profesionaliai ir išsamiai buvo pristatyta Ginos Viliūnės istorinių romanų trilogija („Mirtinas arkebuzos šūvis“, „Žmogžudystė batsiuvio dirbtuvėje“, „Spąstai pirklio žudikui“), kuriuose  budelio mokinys Adas narplioja miesto detektyvus. Savo knygose autorė  supina detektyvinę liniją, Vilniaus istoriją, netikėtus faktus ir įdomius personažus. Susitikime buvo pristatyta Peter James „Klasta ir viltis“. Tai nėra klasikinis detektyvas, nes autorius jame užmaišė melodramos ir mistinio trilerio kokteilį, kuriame pilna ir klastos, ir vilties. Dar viena knyga – vokiečių kriminalinės literatūros karalienės Charlotte Link iki paskutinio puslapio neatslūgstančios įtampos, sparčiai besikeičiančių  įvykių ir su netikėta pabaiga romanas „Paieška“.

Skaitytojų klubo nariai kaskart vis išsamiau  ir įdomiau pristato perskaitytas knygas. Kalbama ne tik apie knygos turinį, bet ir apie autorių, rašymo stilių, teksto emocinį poveikį, parenkamos taiklios citatos.

Zarasų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos skaitytojų klubas „Knygų sala“ dalyvių lauks paskutinį spalio antradienį.

Jurga Sagadinaitė
Zarasų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Skaitytojų aptarnavimo skyriaus vyresn. bibliotekininkė
Nuotraukos autorės