Maironis ir Vaižgantas Panevėžio krašte – testai pedagogams ir moksleiviams

Maironio ir Vaižganto portretinės nuotraukos

Du ypač ryškūs lietuvių tautinio sąmoningumo žadintojai, lietuvių literatūros klasikai, kunigai Jonas Mačiulis-Maironis (1862–1932) ir Juozas Tumas-Vaižgantas (1869–1933) kurį laiką gyveno Panevėžio krašte. Kokios aplinkybės atvedė šias asmenybes į Panevėžio kraštą ir kokia veikla jie čia užsiėmė?

Viena žavi choro dainininkė Panevėžyje įkvėpė Maironį sukurti duetą „Nesek sau rožės prie kasų“, o 2010 m. Panevėžio vyskupijos kurijoje aptiktos žinomo literatūros kūrinio rankraščio dalys. Ar girdėjote apie tai? O kokiose vietose Panevėžio apylinkėse Maironis ir Vaižgantas lankėsi, kur patirdavo įkvėpimą, kokius žinomus kūrinius jie čia sukūrė? Kokių paliko pėdsakų?

Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos svetainėje „Panevėžio kraštas virtuliai“ skelbiami bibliotekos darbuotojų parengti interaktyvūs testai, kuriuose rasite įdomių dalykų apie Maironio ir Vaižganto gyvenimą Panevėžio krašte. Testai padės lietuvių literatūros mokytojams paįvairinti pamokas, o vyresniųjų klasių moksleiviams pagilinti žinias.