Iš arti. Mindaugas Nastaravičius – apie literatūrą, teatrą, „Laukį”

Vyras šypsosi ir stovi pusiau nusisukęs eglių kamienų fone
Data:2023-11-03
Laikas:16:00
Vieta:Konferencijų salė
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Lapkričio 3 d. 16 val. Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešojoje bibliotekoje – susitikimas su poetu, dramaturgu, dukart „Auksinio scenos kryžiaus” laureatu Mindaugu Nastaravičiumi. Žmogumi, prisilietusiu ir prie Panevėžio teatrinio gyvenimo. Juozo Miltinio dramos teatras rodo pagal jo dramaturgiją sukurtą spektaklį „Laukys”, už kurį 2022 m. „Auksinį scenos kryžių” gavo aktorių ansamblis.

Susitikime su M. Nastaravičiumi – pokalbis apie teatrą ir literatūrą. Ir, žinoma, „Laukį” – kūrybos istoriją, procesą, rezultatą. Spektaklį, kritikų įvertintą kaip vieną įdomiausių pastarųjų metų scenos kūrinių.

M. Nastaravičius – 3 poezijos knygų („Dėmėtų akių“ (2010), „Mo“ (2014), „Bendratis“ (2018) autorius. Jo kūryba įvertintas Zigmo Gėlės, Jaunojo jotvingio, Julijono Lindės-Dobilo, Lietuvos rašytojų sąjungos, Kultūros ministerijos jaunojo menininko premijomis. Su Tomu Vaiseta – Vytauto Kubiliaus premija (už literatūrinių pokalbių radijo laidą „Pirmas sakinys“).

M. Nastaravičius – 7 pjesių autorius. Lietuvos teatruose dirba su režisieriais Valentinu Masalskiu, Yana Ross, Adomu Juška, Egle Švedkauskaite ir Olga Lapina.

Pirmas „Auksinis scenos kryžius” kūrėjui įteiktas už pjeses „Demokratija“ (pastatyta Lietuvos nacionaliniame dramos teatre) ir „Man netinka tavo kostiumas“ (Klaipėdos jaunimo teatras). Antras šiemet – už dramaturgiją spektakliams „Miškelis“ (Klaipėdos jaunimo teatras) ir „Jauno žmogaus memuarai“ (Valstybinis jaunimo teatras).

Susitikimas su M. Nastaravičiumi vyks konferencijų salėje.

Bus galima laimėti 2 kvietimus į lapkričio 4 d. 18 val. Juozo Miltinio dramos teatre rodomą spektaklį „Laukys”.

Renginys organizuojamas bibliotekai įgyvendinant projektą „Maža žemėlapyje, didi pasaulyje”. Finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Panevėžio miesto savivaldybė.

LKT_Logotipas 

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.