„EBSCO Publishing“ duomenų bazės nuotoliniai mokymai

Ebsco

Mokymuose sužinosite apie EBSCO duomenų bazės paslaugas. Jos skirtos studentams, mokslininkams, bibliotekų specialistams ir visiems besidomintiesiems ir besinaudojantiesiems duomenų bazėmis. Mokymai vyks anglų kalba per „Zoom“ platformą, būtina registracija.

Primename, kad norintiems naudotis duomenų baze iš namų suteikiami slaptažodžiai: kreipkitės el. paštu gitana.uzkureliene@pavb.lt dėl prisijungimo. Nurodykite savo vardą, pavardę bei skaitytojo pažymėjimo numerį. Prisijungimo duomenis Jums išsiųsime elektroniniu paštu.

EBSCO elektroninių knygų pirkimo modeliai
Spalio 5 d., 13:00 (30 minučių) | Registruotis
Mokymų metu kalbėsime apie svarbiausius dalykus, kuriuos turėtume žinoti prieš nusprendžiant plėsti elektroninių knygų kolekciją bibliotekoje. 

Ieškokite, atsisiųskite ir skaitykite – EBSCO elektroninės knygos 3 paprastais veiksmais
Spalio 9 d., 13:30 (30 minučių) | Registruotis
Praktiniai mokymai, kurių metu dalyviai išmoks naudotis EBSCO elektroninėmis knygomis internetu – atsisiųsti visas el. knygas ir skyrius, atsisiųsti ir patvirtinti Adobe Digital Editions, skaityti el. knygas EBSCO mobiliojoje programėlėje.

EBSCOhost įrankiai
Spalio 10 d., 12:00 (45 minutės) | Registruotis
EBSCOhost platforma yra ne tik vieta, kur mokslininkai gali atrasti mokslinę literatūrą, bet ir dirbti su visu tekstu bei bibliografija. Šio praktinio užsiėmimo metu apžvelgsime funkcijas, pvz., straipsnių išsaugojimą atskirame aplanke ir paieškos rezultatų bendrinimą su kitais, paieškos istorijos naudojimą, duomenų išsaugojimą bibliografijos tvarkytojams, įskaitant Zotero ar Mendeley, straipsnių išsaugojimą Google disko paskyroje.

EBSCO mobilioji programėlė per 30 minučių
Spalio 17 d., 12:30 (30 minučių) | Registruotis
Naujosios EBSCO Mobile programėlės funkcijų apžvalga. Parodysime, kaip atsisiųsti, prisijungti ir naudoti programą. Parodysime, kaip atsisiųsti el. knygas programoje. Viskas vos per 30 minučių.

Kaip rasti naudingos mokymo medžiagos iš EBSCO?
Spalio 18 d., 11:00 (35 min.) | Registruotis
Šios sesijos metu apžvelgsime svarbiausius puslapius ir paslaugas, kur galutiniai vartotojai ir bibliotekininkai gali rasti papildomos mokymo medžiagos iš EBSCO. 


Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.