Baigėsi medijų ir informacinio raštingumo mokymai Panevėžio regiono bibliotekininkams 

mokymai-regionas

Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos (PAVB) lektorės Skaitytojų aptarnavimo skyriaus vadovė Gitana Užkurėlienė ir Regiono bibliotekų strateginės plėtros skyriaus vadovė Reda Revotė rugsėjo ir spalio mėnesiais vykdė medijų ir informacinio raštingumo mokymus Panevėžio regiono bibliotekų specialistams.  

Mokymų tikslas – tobulinti kompetencijas efektyviai naudotis tradicinėmis bei skaitmeninėmis medijomis ir informacija priimant sprendimus, interpretuojant ir dalyvaujant įvairiuose visuomenėje vykstančiuose procesuose, stiprinti Lietuvos gyventojų pilietinę atsakomybę ugdant medijų raštingumą, kritinį mąstymą. Siekiama didinti įvairaus amžiaus žmonių žiniasklaidos naudojimo raštingumo lygį, kuriant sąmoningų ir atsakingų vartotojų, kūrėjų bendruomenę. 

Mokymų turinys apėmė teoriją apie informacijos ir paieškos strategijas, medijų įvairovę ir prieigos būdus, informacijos vertinimą ir atranką, etišką ir legalų informacijos naudojimą ir kūrimą, saugumą internete. Dalyviai atliko įvairias užduotis.  

Mokymai organizuoti įgyvendinant Lietuvos Respublikos kultūros ministerijos priemonę „Vykdyti gyventojų medijų ir informacinio raštingumo kompetencijų ugdymo veiklas bibliotekose“. 

Mokymuose dalyvavo 216 specialistų iš Panevėžio regiono bibliotekų. Įgiję daugiau kompetencijų jie savo žiniomis dalysis su gyventojais.  

Atsiliepimai apie PAVB lektorių mokymus: 

„buvo gauta labai daug informacijos, kurios nežinojau“; 
„patiko aiškus, paprastas dėstymas, į klausimus gauti išsamūs atsakymai su pavyzdžiais“; 
„pateikta labai daug naudingos informacijos, kuri bus pritaikyta tiek darbe, tiek kasdienybėje“; 
„labai šaunios, puikiai pasiruošusios ir išmanančios savo darbą lektorės“; 
„mokymai puikūs, viskas apgalvota, medžiaga pateikta puikiai“. 

Regiono bibliotekų strateginės plėtros skyrius