Zarasų bibliotekoje vyko susitikimas su aktore, rašytoja Nijole Narmontaite

zarasai-susitikimas

„Gyvenimas yra šventė – tad švęskime!”. Šia nuostata vadovaujasi teatro ir kino aktorė, šešių knygų autorė, aistringa keliautoja, grybautoja, žvejė, gera nuotaika spinduliuojanti Nijolė Narmontaitė. Rugsėjo 12 d. vakarą, pasiklausyti charizmatiškos Nijolės atėjo pilna salė žiūrovų.

Nijolė Narmontaitė gimė 1959 metais Telšiuose. Baigusi tuometinę Lietuvos valstybinę konservatoriją, karjerą pradėjo Šiaulių dramos teatre. Vėliau persikėlė į Kauną, kur dirbo Kauno valstybiniame akademiniame dramos teatre, kurį laiką ji vaidino ir Lietuvos nacionalinio dramos teatro scenoje. Nijolė Narmontaitė dirbo televizijoje, sukūrė vaidmenų kine bei televizijos serialuose. Aktorė buvo nominuota Auksinio scenos kryžiaus apdovanojimuose.

Autorė tiki, kad didžiausias jos sveikatos šaltinis yra juokas. Tai yra pagrindinė priežastis dėl ko ji rašo knygas – nes nori, kad skaitytojai taip pat juoktųsi. Netruko juoko, gyvenimiškų istorijų, vaidybinių improvizacijų, poezijos ir dainų. Puikūs aktoriniai gebėjimai ir meniškai perteikta tema dalyviams suteikė daug gerų emocijų.

Laikas pralėkė akimirksniu. N. Narmontaitė dar ilgai džiaugėsi gerbėjų draugija ir maloniu pasivaikščiojimu Zaraso ežero pakrante.

Inesa Dumbravienė,
Zarasų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos atstovė ryšiams su visuomene
Nuotaukos autorės