Sveikatos stiprinimo renginiai bibliotekoje – emocinei savijautai

Vaizdas be pavadinimo

Įprastai spalį Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešoji biblioteka įsitraukia į nemokamų sveikatos stiprinimo renginių programą „Spalis – sveikatos stiprinimo mėnuo Panevėžyje“. Bibliotekoje vyks knygos „Gimdeivė“ aktualia pogimdyminės emocinės sveikatos tema pristatymas, o 6–10 metų vaikų grupes kviečiame į edukacinius užsiėmimus gerinti emocinę savijautą ir atrasti biblioterapiją. I a. ekspozicijų erdvėje rasite atrinktų leidinių psichiatrijos tema lentyną.

Spalio 3 d. 17.15 val. Menų skaitykloje – Marijos Oksaitės knygos „Gimdeivė. Trumpi skaitiniai moteriai po gimdymo“ pristatymas, susitikimas su autore.

Spalio 3, 10, 17, 24 d. 17 val. Pojūčių erdvėje – 8 savaičių „Mindfullness“ (dėmesingo įsisąmoninimo) mokymų programa jaunimui (14–29 m.). Veda edukologė, meditacijos praktikė Edita Strolienė.

Spalio 5, 12, 19 ir 26 d. 11.15 ir 13.30 val. – biblioterapijos edukacijos „Koks jausmas, toks ir oras“, skirtos 6–10 metų vaikų grupėms. Užsiėmime sužinosite, kas yra biblioterapija, kuo ji naudinga ir kaip taikoma per patyrimą. Orų sąlygas ir gamtos reiškinius lyginsite su jausmais, atskleisite teigiamų ir neigiamų emocijų svarbą ir būtinumą.

Į edukaciją būtina registracija: tel. 8 616 19 703 arba el. p. edukacijos@pavb.lt

I a. ekspozicijų erdvėje visą spalio mėnesį pristatome leidinių parodą „Psichikos sveikatos stigmoms mažinti“.


Programą „Spalis – sveikatos stiprinimo mėnuo Panevėžyje“ organizuoja Panevėžio miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuras.