Reginos Kvetkaitės „Būties šešėliuose“ – atsiminimai, likimai, reginiai

Vaizdas be pavadinimo
Data:2023-09-15
Laikas:17:00
Vieta:Menų skaitykla
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Rugsėjo 15 d. 17 val. Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos Menų skaitykloje – panevėžietės Reginos Kvetkaitės knygos „Būties šešėliuose“ pristatymas, susitikimas su autore.

Regina Kvetkaitė gimė 60-ųjų žiemą Pandėlyje. Baigė Panevėžio A. Domaševičiaus medicinos mokyklą, gyvena ir dirba Panevėžyje. „Būties šešėliuose“ – jos vaikystės reginiai iš Gikonių kaimo (Biržų r.), Biržų, Rokiškio apylinkių. Iš tėviškės gryčios, ulyčios, žmonių šurmulio pilnų apylinkių gryčių, miškų, paupių, brangių gamtos plotelių. Iš būties šešėlių iškyla atsiminimai, nuskendę žmonių likimai, vargai, šviesiausi momentai. Knyga iliustruota aprašomų vietovių piešiniais, papasakota vaiko akimis.

Knygos skaitytojams autorė linki „nuklysti į jų brangų vaikystės kiemą, pažvelgti tomis spindinčiomis akimis į traiškanotą vaikystės rytą, perbėgti išsiilgusiais vieškeliais, palydėjusiais į gyvenimą“. Kviečia pilna krūtine įkvėpus vaikystės pasijusti laisvais žmonėmis, priimti šiandienos grožį ir gėrį.

„Ant kranto, prieš saulės atokaitą, šildosi auksaspalviai juodalksniai, karklai. Ar išdrįstum man ką pasiūlyti mainais į jų žydėjimą? Paukščių čiulbėjimas, kirvio dunksėjimas, arklių kalbėjimas – taip sava ir miela,“ – rašo R. Kvetkaitė.

Renginyje dalyvaus knygos iliustratorė Violeta Cicėnienė ir dailininkė Loreta Uzdraitė. Ves visuomenininkė Albina Saladūnaitė

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.