Palaikymo ir nuraminimo knyga moterims po gimdymo „Gimdeivė“

Vaizdas be pavadinimo
Data:2023-10-03
Laikas:17:15
Vieta:Menų skaitykla
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Spalio 3 d. 17.15 val. Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos Menų skaitykloje – Marijos Oksaitės knygos „Gimdeivė. Trumpi skaitiniai moteriai po gimdymo“ pristatymas, susitikimas su autore.

„Moteris, kuri ką tik padovanojo pasauliui gyvybę, yra lyg deivė. Nebe „gimdyvė“, o „gimdeivė“, – mintimis dalinasi M. Oksaitė. Knygelėje – trumpi, švelnumo ir palaikymo kupini skaitiniai moterims po gimdymo. Tai įkvepianti, padrąsinanti, nuraminanti knyga, skirta praskaidrinti jautrų moters gyvenimo etapą – pogimdyminį laikotarpį.

Autorė pasakoja, kad yra patyrusi įvairių pogimdyminių etapų, įveikusi jų tris. Ją taip pat sujaudino pastarojo meto tragiški gimdyvių likimai. Tai paskatino ją sukurti ką nors gražaus, pagelbėjančio ką tik pagimdžiusioms moterims. Pati šia tema nieko nerado, todėl sukūrė. 

Marija Oksaitė – 29-erių panevėžietė, trijų vaikų mama, filologė, Panevėžio Juozo Balčikonio gimnazijos ir Vilniaus universiteto absolventė, šiuo metu iš užsienio grįžusi į gimtinę.

Tai vienas programos „Spalis – sveikatos stiprinimo mėnuo Panevėžyje“ renginių bibliotekoje. Proga kalbėtis moterims aktualia pogimdyminės emocinės sveikatos tema.

Brigitos Strazdės nuotrauka

Panevėžio miesto savivaldybės Visuomenės sveikatos biuras logo

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.