Juozo Miltinio veidai menininkų Vytėnų akimis

Vaizdas be pavadinimo
Pradžia:2023-09-27 17:15
Pabaiga:2024-01-30 12:00
Vieta:I a. erdvės
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Rugsėjo 27 d. 17.15 val. Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos II aukšto erdvėje bus atidaroma panevėžiečio skulptoriaus Algimanto Vytėno ir jo sūnaus tapytojo, grafiko Teodoro Vytėno kūrybos paroda „Juozo Miltinio veidai”. Dalyvaus abu menininkai.

„Parodos devizas būtų „J. Miltiniui atminti“, – šypsosi A. Vytėnas. – Tam, kad Panevėžys nepamirštų, kaip maestro atrodo, koks jis buvo. Kita vertus, tai subjektyvus žvilgsnis. Yra realistinių portretų, yra ir alegorinių. Kurtų prieš 20 metų ir pernai. O ką norėta jais pasakyti, paliekame pamąstyti pačiam žiūrovui“.  

Parodą „Juozo Miltinio veidai“ II a. erdvėje kviečiame apžiūrėti iki lapkričio 18 dienos. 2024 m. sausio 5–30 d. paroda eksponuojama kavinėje (I a.).

Paroda – bibliotekos vykdomo projekto „Maža žemėlapyje, didi pasaulyje“ dalis. Finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Panevėžio miesto savivaldybė.

LKT_Logotipas 

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.