Gyvenimo abėcėlė pagal Antaną Markuckį

Vaizdas be pavadinimo
Data:2023-10-12
Laikas:17:15
Vieta:Konferencijų salė
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Kaip gyvenimo abėcėlės mokosi Panevėžio lėlių vežimo teatro įkūrėjas, direktorius, režisierius ir meno vadovas Antanas Markuckis? Tai sužinosite spalio 12 d. 17.15 val. užsukę į Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės biblioteką. Čia, konferencijų salėje, vyks susitikimas su Panevėžio miestą ne tik Lietuvoje, bet ir pasaulyje garsinančiu menininku.

Viskas prasideda nuo raidžių. Raidės jungiasi į žodžius, sakinius, istorijas – liūdnas ir linksmas, pamokančias ar deginančias, šviesias, negirdėtas ir žinomas, numanomas… Pokalbis bibliotekoje – apie tai, kokias asociacijas kelia, asmenines patirtis, svajas, lūkesčius ir išgyvenimus kūrėjui primena abėcėlės raidės. Su A. Markuckiu pasivaikščiosime ne tik profesiniu, kūrybiniu, bet ir gyvenimiškuoju, dvasiniu, vertybiniu keliu.

A. Markuckis gimė Panevėžyje. 1986 m. mieste subūrė lėlininkų entuziastų grupę, įkūrė Lėlių vežimo teatrą, režisavo daugybę spektaklių, teatrui vadovauja iki šiol. Skaičiuojama, kad čia  kasmet apsilanko apie 20 000 žiūrovų, parodoma apie 200 spektaklių ir 50 edukacinių programų. Kiekvieną vasarą lėlininkai važiuoja tradicinių gastrolių po Lietuvos kaimus ir miestelius.

A. Markuckis – tarptautinio lėlių teatrų festivalio „Lagaminas“ sumanytojas ir organizatorius, Lietuvos lėlininkų asociacijos vadovas. Boriso Dauguviečio (1994) ir Danijos Hanso Kristiano Anderseno (2003) premijų laureatas. Apdovanotas medaliu „Už nuopelnus Lietuvai“ (2014).

„Viskas, kas gimsta iš gėrio ir grožio, lieka gėriu, o tas, kas kuria, ir pats tampa geresnis”, – įsitikinęs A. Markuckis.

Susitikimas bibliotekoje – vykdomo projekto „Maža žemėlapyje, didi pasaulyje“ dalis. Finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Panevėžio miesto savivaldybė.

LKT_Logotipas 

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.