Bitės knygų klubas pradeda aštuntąjį sezoną

Grupė moterų šypsosi S. Eidrigevičiaus menų centro fone

Seniausiai bibliotekoje gyvuojantis klubas – Bitės knygų klubas – rugsėjo 12 d. pradeda jau aštuntąjį sezoną. Biblioteka ir klubo nariai dėkingi vadovei dr. Jūratei Baltušnikienei, kurios savanoriškos veiklos dėka Panevėžyje susikūrė ir sėkmingai gyvuoja ši tikrų literatūros gurmanų bendruomenė.

Bitės knygų klubas – lyg kokybės ženklo garantas ir knygos, kurias renkasi skaityti klubo nariai, kitiems literatūros mylėtojams tampa puikiomis rekomendacijomis. Biblioteka neseniai parengė virtualią parodą „Bitės knygų klubas skaito“, kurioje sudėtos per septintąjį sezoną klubo perskaitytos knygos. Šioje parodoje sudėtos Bitės knygų klubo septintajame sezone perskaitytų knygų apžvalgos, kuriose – ir pačių klubo narių atsiliepimai apie perskaitytus kūrinius. Apie klubo skaitomas knygas, literatūrines išvykas kas mėnesį informaciją galima rasti bibliotekos tinklaraštyje „Geros knygos“.

Naujajame sezone klubas planuoja ne tik skaityti knygas, bet ir lankytis teatre – seniai svajojama pamatyti spektaklius „Tas keistas nutikimas šuniui naktį“ ar „Sala, kurios nėra“. Teatro dvasia apskritai artima klubo veiklai – planuojama pakartoti ekskursiją į J. Miltinio dramos teatro užkulisius ir į legendinio režisieriaus memorialinį butą Algirdo gatvėje Panevėžyje, perskaityti ir aptarti L. Tapino knygą „Medyje angelas verkia“ (pasakojimą apie bene iškiliausio lietuvių aktoriaus Broniaus Babkausko tragišką likimą).

Bitės knygų klubas taip pat tikisi aplankyti „Pragiedrulių“ sodybą ir dalyvauti teatro ar pasakojimo edukacijoje. Nekantriai laukia Stasio Eidrigevičiaus menų centro atidarymo, lankysis jame perskaitę „Meno klajūno eskizus“.

Naujajame sezone tradiciškai planuojama ir literatūrinė išvyka. Šių metų pavasarį aplankius Vilnių,  šį kartą veikiausiai bus renkamasi Kauno kryptis. Planuojama aplankyti Maironio literatūros muziejų, Vaižganto memorialinį butą, pasivaikščioti su gidu po Kauną, daugiau sužinant apie šio miesto istoriją.

Kviečiame ir jus tapti Bitės knygų klubo nariu! Klubo susitikimai vyksta kiekvieną antrą mėnesio antradienį 17.15 val. Daugiau informacijos teiraukitės el. paštu virginija.svediene@pavb.lt