Pasakojimo ekskursijos po pirmąją Panevėžio spaustuvę

Vaizdas be pavadinimo
Data:2023-09-09
Laikas:15:00

Europos paveldo dienų proga rugsėjo 8–9 d. Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešoji biblioteka rengia pasakojimo ekskursijas visuomenei „Pirmoji Panevėžio spaustuvė“. Jas skiriame ir 520-ajam Panevėžio miesto gimtadieniui.

Ekskursijos rugsėjo 8 ir 9 dieną vyks tuo pačiu laiku: 11 val., 13 val., 15 val. Registruotis nereikia.

Pasivaikščiosite po pirmąją Panevėžio spaustuvę – Naftalio Feigenzono spaustuvės pastatą ir išgirsite pasakojimą apie jį. Šiame pastate, statytame 1880 m., šiuo metu įsikūrusi Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešoji biblioteka. Patalpose retai vedamos ekskursijos, todėl tai puiki galimybė pasidairyti po buvusią spaustuvę, pamatyti išlikusią autentiškų grindų dalį. Išgirsti apie patį N. Feigenzoną, išvysti jo spaustuvės leidinių parodą iš bibliotekos senų ir retų spaudinių.

Daugiau bibliotekos renginių Panevėžio 520-ajam gimtadieniui paminėti.

Ekskursijos vedamos įgyvendinant projektą „Pasakojame apie kultūros paveldą II“.

Finansuoja

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.