„Panevėžio medikai. 2023 m.“: L. Knizikevičienės knygos pristatymas

Vaizdas be pavadinimo
Data:2023-09-09
Laikas:13:00
Vieta:I a. erdvės
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Rugsėjo 9 d. 13 val. Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės viešosios bibliotekos I a. erdvėse – panevėžietės Liudvikos Knizikevičienės naujausios knygos „Panevėžio medikai. 2023 m.“ pristatymas.

„2023 m. Respublikinė Panevėžio ligoninė mini net du jubiliejus. Pavarčius Lietuvos valstybės istorijos archyvo Rankraščių skyriuje esančius medicinos darbuotojų tarnybinius raštus matyti, kad 20 lovų ligoninė Panevėžyje pradėjo darbą 1823 m. Laikui bėgant ir gyvenimui keičiantis ji veikė įvairiose miesto vietose. Bet labiausiai įsimintina ligoninė įsikūrė 1923 m. Smėlynės gatvėje… Artėjant šiems jubiliejams pagalvota, kad būtų prasminga tęsti tradiciją ir išleisti jau penktą knygą apie įžymesnius miesto medikus, dirbusius ir tebedirbančius pastaruosius 100 metų“, –  teigia L. Knizikevičienė.

„Gydytojas visais laikais buvo laikomas eruditu, šviesuoliu, kuris gelbsti, dažnai iš beviltiškų situacijų, neskaičiuoja darbo valandų atlikdamas pagrindinę pareigą – padėti sergančiam žmogui. Norėtųsi, kad apie kiekvieną tokį gydytoją liktų įrašas istorijoje. Todėl labai džiaugiuosi knygos sudarytoja, gerb. gydytoja Liudvika Knizikevičiene“, – tvirtina Lietuvos gydytojų sąjungos Panevėžio filialo pirmininkas Andrius Račkauskas.

Nusipelniusi Lietuvos gydytoja L. Knizikevičienė Panevėžio ligoninėje vaikų ir naujagimių gyvybe ir sveikata rūpinosi 37 metus. Taikė naujus gydymo metodus, rašė mokslinius straipsnius. Baigusi medicininę veiklą užsiima kraštotyros darbais. Už medicininę ir visuomeninę veiklą 2018 m. apdovanota Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Riterio kryžiumi.  

Knygos „Panevėžio medikai. 2023 m.“ pristatymas – vienas iš bibliotekos šventinės programos renginių 520-ajam Panevėžio miesto gimtadieniui paminėti.

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.