Liucijos Karalienės „Marse” – gamtos ir žmogaus gyvenimo kaitos paralelės

Vaizdas be pavadinimo
Data:2023-09-09
Laikas:14:30
Vieta:Atrijaus terasa
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Rugsėjo 9 d. 14.30 val. Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės bibliotekos Atrijaus terasoje – Liucijos Karalienės fotografijų parodos „Marsas“ atidarymas.

„Šis fotografijos ciklas gimė iš susižavėjimo gamtos kintamumu. Amžinai bėgančios smėlio gijos, kurios niekad negrįš ten, kur buvo anksčiau. Tarsi amžina kelionė, neturinti pradžios nei pabaigos. Nida. Laukinio smėlio metamorfozės, kismas, virsmas ir didybė, kuri susideda iš milijonų mažų dalelių. Tiesiog fantastiškas gamtos žavesys. Šį fotografijos ciklą galima lyginti ir su žmogaus gyvenimu. Esame vieniši. Bėgame iš vienos vietos į kitą. Vėjas mus neša, o galų gale esame ten, kur ir turime būti. Su tam tikrais žmonėmis, kurie kartu dienai, sezonui ar gyvenimui. Tam nepasipriešinsi – nė vienas negalime priešintis Dievo sumanymui mūsų atžvilgiu. Kaip tas smėlis ir vėjas”, – sako parodos autorė.

L. Karalienė – Šiaurės Lietuvos fotomenininkų asociacijos pirmininkė, Lietuvos fotomenininkų sąjungos, ACCES (Art and Cross Cultural Exchange Society/Meno ir kultūros mainų bendruomenės) narė.

Iki šiol surengusi 5 personalines parodas, dalyvavusi 10 grupinių parodų Lietuvoje, Latvijoje, Prancūzijoje.

L. Karalienės fotografijų paroda „Marsas” bibliotekoje veiks iki rugsėjo 30 dienos.

Parodos atidarymas – vienas šventinių bibliotekos renginių Panevėžio 520-ajam gimtadieniui paminėti.

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.