„Laiko ženklai“ – praeities laiškai ateičiai…

paroda-zarasai

„Tą naktį ore kvepėjo laiku. O kuo iš tikrųjų kvepia laikas? Dulkėmis, laikrodžiais, žmonėmis. O jeigu laikas girdimas, tai kaipgi jis skamba? Jis – vanduo, čiurlenantis tamsioje uoloje, šaukiantys balsai, žemė, byranti ant tuščios dėžės dangčio, lietus…“. Šia R. Bredberio „Marso kronikų“ ištrauka  renginį pradėjo jo vedėja ir fotografijų parodos „Laiko ženklai“ kuratorė Rasa Juršienė.

Tai, jau tradicine tapusi, 6-oji į fotoklubą susibūrusių fotografų paroda ir pirmoji – oficialiai įregistruotos asociacijos „Ežerų žemė“.

Klubo pirmininkas Algimantas Navickas kalbėjo apie laiką, jo prasmę, vertę, linkėjo, kad užtektų laiko sau ir artimui, dėkojo susirinkusiems, kurie „atrado“ laiko ir atėjo į parodos atidarymą. Apie laiką ir bandymą jį sustabdyti fotografijose savo mintimis dalijosi klubo nariai Deimantas Kučinskas, Stanislovas Sinkevičius, Adolfas Sinkevičius, Gitana Kavaliauskaitė, Rimvydas Vaitkevičius, Rimas Leleckas. Gražius žodžius kolEgoms skyrė Daugpilio fotografų klubo „Ezerzeme – F“ atstovai.

Labai plati „Laiko ženklų“ tema fotografams tapo nelengvu kūrybiniu išbandymu savaip suprasti, pamatyti ir įprasminti šios temos sąvoką.

„Laiko ženklai – tai praeities laiškai dabarčiai bei ateičiai ir nuo mūsų priklauso, kaip tuos ženklus perskaitysime, kaip juos įžvelgsime“, – kalbėjo klubo narė G. Kavaliauskaitė.

Zarasų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos galerijoje fotoklubo „Ežerų žemė“ paroda „Laiko ženklai“ veiks iki spalio 19 d. Maloniai kviečiame apsilankyti.

Jurga Sagadinaitė,
Zarasų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Skaitytojų aptarnavimo skyriaus vyresn. bibliotekininkė
Nuotr. Inesos Dumbravienės