Kviečia Detektyvų mėgėjų klubas

Vaizdas be pavadinimo
Data:2023-08-29
Laikas:17:15
Vieta:Menų skaitykla
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Po trumpos vasaros atostogų pertraukos bibliotekoje vėl susitinka Detektyvų mėgėjų klubas, subūręs grupę tikrų šio žanro entuziastų ir skaitymo aistruolių. Susitikimas vyks rugpjūčio 29 d. 17.15 val. Menų skaitykloje.

Jau įvyko trys klubo susitikimai. Detektyvų mėgėjui šis pomėgis dažnai atsiranda jau vaikystėje – tai pirmajame klubo susibūrime iš patirties patvirtino susirinkusieji. Intriga, paslaptis, įtemptas siužetas, psichologinės vingrybės – tai dažniausiai traukia šio žanro knygų gerbėjus.

Pirmiausią aptarti pasirinkę lietuvišką detektyvinį romaną – Ginos Viliūnės „Žmogžudystę batsiuvio dirbtuvėje“, – ateityje žada tyrinėti įvairiausias šio žanro kryptis ir pasinerti į neišsemiamą jų įvairovę – pasaulinio detektyvo klasiką, nenuginčijamai populiarią skandinavų kriminalinę literatūrą, politinį, psichologinį, istorinį, satyrinį detektyvą ir kt.

Klube laukiami visi, besidomintys detektyvinio žanro literatūra. Čia su bendraminčiais galima diskutuoti apie perskaitytas knygas, aptarti detektyvinių romanų ekranizacijas ar teatro pastatymus. Ateityje galbūt spręsti detektyvinius galvosūkius, dalyvauti protmūšiuose ar edukacinėse išvykose, kuriose būtų praskleidžiama laiko skraistė, sugretinama praeitis ir dabartis.

Rugpjūčio 29-osios susitikime bus aptariamas švedų rašytojos Camillos Läckberg romanas „Pamokslininkas“.  

Ateikite, net jei neskaitėte šios knygos – susipažinsite su kitais klubo nariais, bus renkama knyga rugsėjo mėnesio skaitymui.

Registruotis nereikia.

Daugiau informacijos suteiks klubo moderatorė Virginija el. paštu virginija.svediene@pavb.lt

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.