Kalbų kavinė pradeda naują sezoną

Trys moterys sėdi grupėje ir juokiasi skaityklos fone
Kalbų kavinės susitikimo akimirka
Data:2023-08-22
Laikas:17:15
Vieta:Menų skaitykla
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Po trumpos vasaros atostogų pertraukos susitikti bibliotekoje vėl kviečia Kalbų kavinė. Kalbų entuziastai kviečiami rugpjūčio 22 d. 17.15 val. į Menų skaityklą, pokalbio tema – „Bendravimo menas“.

Pradėdamos naują sezoną klubo įkūrėjos Malvina Zimblienė ir Virginija Švedienė tikis, kad Kalbų kavinė bibliotekoje taps tradicinė, o naujajame sezone žada susitikimą su svečiais iš Ispanijos.

Nuo gegužės įvyko jau keturi Kalbų kavinės susibūrimai. Tapo aišku, kad šia veikla domisi įvairaus amžiaus bibliotekos lankytojai, grupės dažniausiai renkasi bendrauti anglų, prancūzų, vokiečių kalbomis. Džiugu, kad naująjį bibliotekos klubą atranda ir Panevėžyje gyvenantys užsieniečiai – britas Joe čia ateina pasikalbėti lietuviškai, nes čia gyvena su savo šeima ir nori išmokti kalbą.

Kalbų kavinės dalyvius labai nudžiugino susitikimas su Ispanijos Alcala de Henares CEPA don Juan I suaugusiųjų švietimo centro mokytojais ir studentais, kurie bibliotekoje lankėsi birželį. Klubo lankytojai ne tik galėjo pabendrauti su svečiais ispaniškai, bet ir artimiau pažino Ispanijos kultūrą. Susitikimas visai netikėtai ir nuotaikingai baigėsi šokiais!

Naujajame sezone Kalbų kavinės lankytojų laukia dar vienas susitikimas su ispanais – šį kartą norintys atgaivinti šios kalbos žinias galės pabendrauti su Palencijos suaugusiųjų kalbų mokyklos mokytojais ir studentais. Jie Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešojoje bibliotekoje lankysis rugsėjo mėnesį.

Kalbų kavinės įkūrėjos tikisi, jog klubą atras ir mieste užsienio įmonėse dirbantys žmonės, kuriems darbe neretai prireikia bendrauti užsienio kalba. Čia labai laukiami laikiną prieglobstį Lietuvoje suradę ar tolimesnį gyvenimą mūsų šalyje planuojantys ukrainiečiai.

Kalbų kavinė atvira visiems – jaunimui, vyresnio amžiaus žmonėms, miesto svečiams – svarbiausia, kad čia atvestų noras pagerinti savo kalbėjimo įgūdžius, sutikti bendraminčių ir kartu tobulėti, dalintis pomėgiais ar tiesiog bendrauti demokratiškoje aplinkoje. Kalbų kavinės užsiėmimų paskirtis – ne mokymas, o praktika, tad susitikimai netiks tiems, kurie nėra niekada mokęsi pasirinktos užsienio kalbos. 

Registracija į renginį nereikalinga.

Daugiau informacijos apie klubo veiklą suteiks moderatorės Malvina ir Virginija el. paštu malvina.zimbliene@pavb.lt arba virginija.svediene@pavb.lt.

Kviečiame jus, jūsų draugus, kolegas ir bendraminčius!

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.