Būti Juozu Urbšiu: kviečiame pedagogus išbandyti naują edukaciją

Autentiška sodyba šiaudiniu stogu su iškeltomis vėliavomis ir mediniu kryžiumi šalia
Data:2023-08-30
Laikas:10:00
Vieta:Juozo Urbšio tėviškės sodyba

Ką reiškia būti užsienio reikalų ministru juodžiausiais Lietuvos istorijos laikais? Ilgus metus kalėti vienutėse? Būnant politiniu kaliniu išdrįsti rašyti memorandumus Stalinui?

Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešoji biblioteka kviečia tai patirti pedagogus, dirbančius su 9–12 klasių mokiniais. Rugpjūčio 30 d. 10 val. kviečiame į patyriminį naujos interaktyvios edukacijos „Juozo Urbšio pėdomis“ pristatymą.

Edukacijos dalyviai vaikščios po autentišką aplinką, kurioje 1906–1915 m. gyveno diplomatas, karininkas, politinis kalinys, vertėjas, paskutinis tarpukario Lietuvos užsienio reikalų ministras Juozas Urbšys (1896–1991). Jo tėviškės sodyboje leisitės į orientacinę-pažintinę kelionę, artimiau pažinsite šią ypatingą Panevėžio krašto asmenybę. Pajudėsite, pamąstysite, pažaisite, panaudosite savo kūrybines galias.

„Kurdamos šią edukaciją vyresniųjų klasių mokiniams pirmiausia norėjome suteikti galimybę pajausti, ką reiškia būti žmogumi istorijos lūžiuose. Viską pateikiame patraukliai, interaktyviai, tad galėsite susitikti ir su kone kruviniausiais XX a. žmonėmis – Hitleriu ir Stalinu“, – sako edukatorė Neringa Antanaitienė. 

„Edukacija įdomi ir išskirtinė jau savo formatu – tai patirtinis žygis. Kiekviena užduotis leidžia pajausti, ką išgyveno J. Urbšys žinodamas, kad negali pasipriešinti režimui, ir pasirašydamas dokumentus, kuriais atiduodama Klaipėda arba okupuojama Lietuva. Atėjusiesiems teks susidoroti su iššūkiais, spręsti problemas, analizuoti informacijos šaltinius, prisiminti kai kuriuos istorinius faktus“, – teigia edukatorė Laura Linkevičienė.

*****

Edukacija organizuojama Juozo Urbšio tėviškės sodyboje (Zaosės vienkiemyje, Panevėžio raj.).

Kviečiame pedagogus registruotis tel. +370 616 19703 arba el. p. edukacijos@pavb.lt.

Dalies užsiregistravusiųjų nuvežimu pasirūpins biblioteka. Todėl prašome nurodyti, ar pageidaujate vykti mūsų transportu, ar važiuosite savarankiškai.

Bibliotekos siūlomo transporto vietų skaičius ribotas.

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.