Bibliotekoje – provokuojanti vaikų meno paroda „Aš – žmogus“

Šeši vaikų piešiniai ant didelio molberto arkinėje patalpoje
Pradžia:2023-09-06 17:15
Pabaiga:2023-09-30 18:30
Vieta:I a. erdvės
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Rudenį Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešoji biblioteka pasitinka su šviesia, spalvinga ir gaivališka paroda. Rugsėjo 6 d. 17.15 val. atidaroma konceptuali vaikų meno paroda „Aš – žmogus“. Vyks ir edukacinė programa.

„mano ramybė
geltona ir žalia, o
kvapas – pasaulis“ 
Benediktas Balčikonis, 5 m.

Kas gi tas žmogus? Ką apie tai mano mažieji žmonės? Parodoje pristatomi vaikų meno darbai, užfiksuotos jų mintys ir patirtys, kūrybos procesas. „Aš – žmogus“ parodo visą šimtą vaiko saviraiškos kalbų. Nuo lipdinių iki abstraktaus meno, nuo patirtinio kūdikių meno iki paaugliškų minčių. Nuo keliasdešimties skirtingų akių formų iki enciklopedinių žinių ir garso žaidimų.

Tai – provokacija, kviečianti keisti standartinį požiūrį į vaikų meną, įsitikinę parodos rengėjai.

„Aš – žmogus“ – kūrybinio ugdymo darželio „Strazdanėlės“ Vilniuje ir ankstyvojo ugdymo mokyklėlės „Strazdanėlės“ Panevėžyje visos komandos metų darbas, atsiradęs iš tikėjimo vaikų galia.

„Vaikas yra galingas kūrėjas iš prigimtiems, jo pasaulio suvokimas yra autentiškas ir nesumeluotas. Mažųjų žmonių kūryba yra ne prastesnė nei suaugusiųjų“, – teigia parodos kuratorės Sonata Latvėnaitė-Kričenienė, Indrė Šeputienė ir Dalija Latvėnienė.

Paroda įkvėpta mokslo, profesionalaus meno ir Reggio Emilia ugdymo filosofijos bei patirtinio kūdikių ugdymo pagal suomišką metodiką. Sprendimus parodai pasiūlė su vaikais dirbančios menininkės Aurelija Liaudanskytė ir Beatričė Kričenaitė.

Lankytojams, tiek vaikams, tiek suaugusiesiems, bus įdomi intuityvios kūrybos ekspresija, išmintingos vaikų įžvalgos, natūralus ritmas tekstuose, prasmė abstrakcijose, gyvenimo džiaugsmas ir optimizmas.

Renginio metu dalyviai galės išbandyti integralaus ugdymo galias, kai į patyrimą sujungiamas judesys, teatras, dailė, muzika – „Strazdanėlių“ mokytojos ves užsiėmimą „Aš žmogus“.

Vaikų meno parodos ieškokite įvairiose bibliotekos vietose.

Lankykitės iki rugsėjo 30 d.

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.