Bibliotekoje – klasikinės ir džiazo muzikos susitikimas

Vaizdas be pavadinimo
Data:2023-09-09
Laikas:15:00
Vieta:I a. erdvės
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Rugsėjo 9 d. 15 val. Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešojoje bibliotekoje – pianistų Armino Abukausko ir Ugniaus Kleibos koncertas „Džiazas sutinka klasiką“.

„Klasikinė muzika ir džiazas – laiko patikrinti, savo klausytojų, gerbėjų turintys žanrai.  Pirmojo istoriją skaičiuojame nuo viduramžių, antrąjį girdime nuo XX a. pradžios. Abu be galo svarbūs šiandienei muzikos kultūrai. Rugsėjo 9-ąją nebus dvikovos aiškinantis, kuris geresnis. Nebus kompozitorių jau išmėginto akademinio džiazo lauko. Bus mūsų, dviejų pianistų (akademinės muzikos ir džiazo) susitikimas vienoje scenoje. Atskleisime abiejų žanrų panašumus, skirtumus, bet svarbiausia – draugystę skirtingų veidų muzikos, vienoje scenoje kartu skambančios labai retai“, – sako A. Abukauskas.

Arminas muzikinį kelią pradėjo Panevėžio Vytauto Mikalausko menų gimnazijoje, dabar studijuoja Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje (LMTA) – prof. Jurgio Karnavičiaus klasėje. Penkių respublikinių, šešių tarptautinių konkursų Lietuvoje, Prancūzijoje, Kazachstane laureatas koncertuoja su skirtingais kameriniais ansambliais. Akademinę muziką kuria ir pats. Prieš porą metų pasirodė jo muzikos leidinys „Kūriniai fortepijonui“, o 2022 m. Bitės bibliotekoje skambėjo Armino dovana miestui – fortepijoninė siuita „Legenda apie Čičinską“.

U. Kleiba mokėsi Klaipėdos Eduardo Balsio menų gimnazijoje. Ten 12 metų tobulino valtornos bei fortepijono atlikimo įgūdžius, dalyvavo daugelyje muzikos festivalių bei konkursų, atrasdamas meilę ne tik klasikinei, bet ir džiazo muzikai. Savo veiklą tęsia LMTA – doc. Egidijaus Stanelio bei doc. Egidijaus Buožio klasėse. Šiuo metu yra Lietuvos simfoninio pučiamųjų orkestro muzikantas, su įvairiais kolektyvais koncertuoja mūsų šalyje ir užsienyje.

Koncertas – vienas bibliotekos šventinės programos renginių 520-ajam Panevėžio miesto gimtadieniui paminėti.

Renginys bibliotekoje vyko įgyvendinant projektą „Maža žemėlapyje, didi pasaulyje“. Finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Panevėžio miesto savivaldybė.

LKT_Logotipas 

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.