Susitikimas su Brigita Begemotaite Zarasų bibliotekoje

Liepos 24 d. rytą Zarasų „Santarvės“ pradinės mokyklos organizuojamos stovyklos „Vasara“ jaunieji stovyklautojai turėjo kūrybinį susitikimą su rašytoja Jūra Smilte, iliustratore Gintare Laurikėniene bei leidyklos „Homo liber“ vyr. redaktore Terese Gužauskiene ir vadovu Viliumi Gužausku.

Svečiai pristatė 2022 metais išleistą nuotaikingą knygą „Brigitos Begemotaitės ir jos draugų nuotykiai”, skirtą 5-10 metų vaikams. Ši knyga įtraukta į rekomenduojamų knygų sąrašą pradinių klasių mokiniams.

Bostone gyvenančios literatūrologės, vertėjos ir rašytojos dr. Evelinos Gužauskytės Jūros Smiltės slapyvardžiu pasirašytoje knygoje pasakojama apie mergaitę Sofiją ir jos pliušinį žaislą – Begemotaitę Brigitą. Vieną šaltą pavasario dieną šešerių metų mergaitė vardu Sofija, nešina savo mėgstamiausiu pliušiniu žaislu Brigita Begemotaite (trumpai Gite) aplanko dėdę Teplionį. Kad nebūtų nuobodu, dėdė Teplionis pasiūlo Sofijai ką nors nupiešti. Taip prasideda jų kelionė į nuostabų fantazijos pasaulį…

Knygą puošia talentingos menininkės Gintarės Laurikėnienės originalios, šiltos, nuotaiką praskaidrinančios pieštuku ir akvarele pieštos iliustracijos.

Po smagaus knygos pristatymo, kuriame taip pat dalyvavo maža, graži, iš siūlų nerta Brigita Begemotaitė, iliustratorė Gintarė Laurikėnienė pakvietė vaikus pasinerti į fantazijų pasaulį. „Ką veikti, kai už lango lietus ar niūri diena? Mūsų galvoje gyvena daug fantazijų, todėl kviečiu jas išleisti pasivaikščioti ir sukurti stebuklingą žuvį, kuri užkibo Gitei, personažui iš Jūros Smiltės knygos“, – kreipėsi į vaikus menininkė Gintarė. Edukacijos dalyviai sukūrė įvairių formų, dydžių ir spalvų gražiausias žuvis.

Po fotosesijos su svečiais, jaunieji skaitytojai įsigijo autorės knygą. Nekantraudami laukė, kad grįžę namo galės skaityti ir susipažinti su Brigita Begemotaite. Džiaugiamės, kad leidykla „Homo liber“ dalyvaus šių metų Knygų mugėje (rugpjūčio 12 d.) ir visi norintys galės įsigyti ne tik šią bet ir kitas knygas.

Atsisveikindami svečiai linkėjo skaityti, kurti, piešti, mėgautis istorijomis ir nerūpestingomis dienomis.

Inesa Dumbravienė,
Zarasų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos atstovė ryšiams su visuomene
Nuotr. autorės