Dusetų bibliotekoje auga programuotojų karta

programavimas-bibliotekoje

Dusetų K. Būgos bibliotekoje vykdomos neformaliojo vaikų švietimo programos „Slaptasis kodas“ moksleiviai jau baigė šių mokslo metų kelionę po algoritmavimo labirintus.

NVŠ programa „Slaptasis kodas“ suteikė galimybę visiems pasirinkusiems mokiniams ugdytis gebėjimus nuosekliai, struktūriškai, algoritmiškai mąstyti, susipažinti su pagrindinėmis algoritmų konstrukcijomis ir sąvokomis, kurti nesudėtingas programas problemai spręsti, gilintis į programavimo technologiją; siekti, kad mokiniai suvoktų praktinę algoritmų ir programavimo naudą, kuri bus labai reikalinga mokantis tolimesniuose etapuose.

Mūsų mokymosi vadovas ir kelrodis buvo „Slaptasis kodas. Pradedu programuoti“ – unikali iliustruota knyga, laipsniškai supažindinanti su dvejetaine koduote, žaidimų kūrimo paslaptimis bei kitomis programavimo įdomybėmis. Knygoje „Slaptasis kodas. Pradedu programuoti“ radome viską, ko reikia pradedančiam programuotojui. Tai nuotaikingas programavimo pradžiamokslis su spalvinga grafika ir nuosekliais nurodymais, kuriuos buvo lengva lengvai perprasti bet kuriam programavimo naujokui.

Naudodamiesi šia originalia programavimo knyga įsisavinome programavimo pagrindus ir juos įtvirtinome keletu linksmų programavimo projektų, naudodamiesi populiariomis programavimo kalbomis – „Imagine Logo“, „M:bit“, „Scratch“ ir „Python“. Sukūrėme grafinių darbelių „Ateities svajonių biblioteka“ galeriją, o įdomesnius darbelius eksponuojame bibliotekos Vaikų literatūros skyriuje.

Neformaliojo vaikų švietimo programos „Slaptasis kodas“ vadovė Aldona Žiliukienė
Nuotraukos autorės
Zarasų rajono savivaldybės viešoji biblioteka