Vaikų vasaros stovyklos E. Mezginaitės viešojoje bibliotekoje – atidarytos!

stovyklos-atidarymas

Pasibaigus mokslo metams, o vasarai po truputį įsibėgėjant, penkiuose Panevėžio Elenos Mezginaitės viešosios bibliotekos padaliniuose, aptarnaujančiuose vaikus, prasidėjo vaikų vasaros stovyklos. Atidarymo proga stovyklautojus linksmino piratai, pelytė Minė su pokemonu Pikačiu, klounas Batareika, filmuko herojė Vajana ir Baby Girl.

Vaikų bibliotekos „Žiburėlis“ stovyklos„KiTokia mano vasara „Žiburėlyje“ atidarymo proga užsuko linksmuolis klounas Batareika, kuris stovyklautojus pakvietė į bibliotekos kiemelį. Ten vaikai įveikinėjo klouno užduotis: dalyvavo aktyviuose žaidimuose, estafetėse, o po to vyko įspūdinga muilo burbulų fiesta!

Smėlynės bibliotekos stovykloje „Nepamirštas gimtadienis“ stovyklautojus aplankė „Pasaka be galo“ animatoriai – pelytė Minė ir pokemonas Pikačiu. Šie gerai stovyklautojams pažįstami herojai pakvietė vaikus į aktyvias pramogas – vyko šokiai, fiziniai pratimai, į dangų skriejo dideli muilo burbulai. Apie nepaprastą stovyklos atidarymą vaikams primins pelytės Minės ir pokemono Pikačiu pieštos laikinos tatuiruotės. Po linksmybių stovyklautojai žaidė susipažinimo žaidimus ir pasidžiaugė taip smagiai prasidėjusia vasaros stovykla.

Pas vaikų literatūros skyriaus „Žalioji pelėda“ stovyklos „Pagauk vasarą“ ir Šiaurinės bibliotekos stovyklos „Vasaros dėlionė“ vaikus atidarymo proga atvyko piratai. Sulaukus tokių svečių, stovyklautojams teko pasiraitoti rankoves ir parodyti savo drąsą, ištvermę, o kartais – ir gudrumą. Vaikai priėmė mestus iššūkius: šoko pagal piratų dainas, traukė virvę, šokinėjo per ją, žaidė aktyvius žaidimus, laužė pinjatą, iš kurios pabiro saldėsiai. Stovyklos atidarymo šventėje animatoriai sukūrė muilo burbulų fiestą, puošė vaikus laikinomis tatuiruotėmis ir lankstė balionus.

Bibliotekos „Židinys“ vaikų vasaros stovykla „Pasimatuok vasarą“ prasidėjo nuo Vajanos skambučio. Filmo herojė pranešė, kad atvyksta, o kol pas stovyklautojus keliavo Vajana, visi pašoko, susipažino. Atvykusi veikėja įtraukė vaikus į aktyvius žaidimus, drauge į dangų paleido didelius muilo burbulus, pasigamino laimę nešančius talismanus. O stovyklos atidarymą vainikavo Baby Girl, kuri pakvietė jaunuosius panevėžiečius pašokti ir nusifotografuoti.

Linksmybės, aktyvios pramogos, dovanos ir nenusakomi įspūdžiai – visa tai tik per vieną vaikų vasaros stovyklos dieną bibliotekoje, o su kiekviena diena tokių akimirkų tik daugės!

Visos penkios Panevėžio Elenos Mezginaitės viešosios bibliotekos vaikų vasaros stovyklos yra dalinai finansuojamos Panevėžio miesto savivaldybės.

Parengė Vaida Žalienė
Vyresn. metodininkė komunikacijai ir projektų valdymui

Panevėžio Elenos Mezginaitės viešoji biblioteka