Tarptautinė vaikų gynimo diena Panevėžio Elenos Mezginaitės viešojoje bibliotekoje

svente-vaiku-dienai

Išaušusi saulėta birželio 1-oji atnešė net dvi gražias šventes: vasaros pradžią ir Tarptautinę vaikų gynimo dieną. Šių progų nepamiršo Panevėžio Elenos Mezginaitės viešoji biblioteka –  padaliniuose vyko šventiniai renginiai vaikams.

„Išdykauja, žaidžia, liūdi, siaučia, nesvarstydami – kodėl ir kam. Jeigu šita žemė kam priklauso, tai pirmiausia, žinoma, vaikams, – šventinis rytmetis „Vaikystės žiedai“ buvo pradėtas poeto Justino Marcinkevičiaus eilėraščiu „Vaikų žemė“, į kurį nuotaikingai nusiteikę iš lopšelio-darželio „Sigutė“ atskubėjo „Bitučių“ grupės ugdytiniai kartu su auklėtoja Dalia Tamošiūnaite. Mažųjų padeklamuotas poetės Janinos Degutytės eilėraštis „Pienė“ ir daina apie spalvas (muzikos mokytoja Vida Mondeikienė) tapo tikra šventės puošmena. Po vaikų pasirodymo tradiciškai bibliotekos žaliąsias zonas mažieji puošė žydinčiomis gėlėmis. Ugdytiniai greitai pasiskirstė darbais: vieni kasė duobutę, kiti sodino gėlę, o treti – laistė. Po aplinkos gražinimo akcijos „Bitučių“ grupės mažieji užsuko į biblioteką ir aplankė ten eksponuojamą savo piešinių parodą „Žydėjimas“. O prieš iškeliaujant atgal į darželį, vaikai buvo apdovanoti spalvingais balionais!

Šventėje „Burbuliandijos šalyje“ dalyvavo Panevėžio ,,Saulėtekio” progimnazijos 3C klasės jaunieji artistai su vadove Živile Raščiuviene, kurie mažiesiems lopšelio-darželio ,,Jūratė” bičiuliams padovanojo muzikinį spektaklį pagal Samuilo Maršako kūrinį ,,Katės namai”. Vaikai prisiminė, kad šiandien ne tik pirmoji vasaros diena, bet ir Tarptautinė vaikų gynimo diena, todėl visi kartu diskutavo apie mažųjų teises, pareigas ir, žinoma, svajones. Vieni kitiems linkėjo gražiausių emocijų, kad augtų apsupti rūpesčiu, mylimi, sveiki ir laimingi. O paskui ėmė „lyti“ saldainiais, žaidimais, muilo burbulais ir į dangų kylančiais balionais!

Vaikų bibliotekos „Žiburėlis“ organizuota šventė „Pasitinkam vasarą“ vyko pilnutėlėje lopšelio-darželio „Rugelis“ aktų salėje. Darželio ugdytiniams muzikinę-teatralizuotą programą „Taškuota pasaka“ atliko Panevėžio moksleivių namų jaunieji artistai: popgrupė „Šypsenėlė“ susirinkusiuosius linksmino dainelėmis apie blynus, prancūziškai murkiantį katiną ir kt. Modernius  šokius padovanojo šokio studija „Selevy“, o šventinę programą vedė dramos studijos „boružėlės“.

Mažieji – tarsi kasdien besiskleidžiančios gėlės: vis auga, keičiasi. Turbūt neatsitiktinumas, kad pirmoji vasaros diena yra skirta vaikams. Lai atkeliavusi vasara mažiesiems dovanoja įsimintinų nuotykių, žaidimų, negaili saldžių uogų ir spalvingų dienų!

Aplinkos gražinimo akcijos vyko pagal bibliotekos rengtą aplinkosaugos švietimo projektą „Girdžiu gamtos šnaresį“. Jas finansavo Panevėžio miesto savivaldybė.

Vaida Žalienė
Vyresn. metodininkė komunikacijai ir projektų valdymui
Bibliotekos archyvo nuotraukos