Skaitomiausios ketvirčio knygos bibliotekoje

Rankose laikoma skaitomiausia knyga Atlantas

Pristatome pastarojo ketvirčio, balandžio–birželio mėn., bibliotekoje dažniausiai skolintų ir populiariausių knygų sąrašą. Šįkart tarp skaitomiausių – knygų serijų autorės, taip pat romanai, kuriuose – santykių galvosūkiai ir paslaptys, meilė, emocijos, intrigos. Tai ir šurmulį literatūros pasaulyje sukėlęs romanas, ir psichologinis trileris, ir ribinių pasaulinio karo patirčių ar priklausomos nuo narkotikų veikėjos istorijos.

Lucinda Riley, Harry Whittaker „Atlantas. Tėvo istorija“

Septynios seserys – pirmą kartą visos kartu – susirenka „Titano“ laive atsisveikinti su mįslinguoju ir be galo mylėtu tėvu. O jis ir vėl uždavė joms galvosūkį – raktą į jų praeitį patikėjo dingusiai seseriai. Moterys imasi narplioti paslaptis, tačiau kaskart paaiškėjus tiesai iškyla po naują klausimą, ir joms tenka susitaikyti su mintimi, kad nė viena nepažinojo tėvo, kuriuo žavėjosi. Maža to, tos paslaptys gali turėti padarinių kiekvienos iš jų gyvenimui. Aprėpianti viso gyvenimo meiles ir netektis, peržengianti valstybes ir vandenynus tėvo Atlanto istorija veda „Septynių seserų“ ciklą prie stulbinančio, nepamirštamo finalo.

Colleen Hoover „Mes pradedame iš naujo“ (romano „Mes dedame tašką“ tęsinys)

Romane pasakojama pakaitomis iš Lilės ir Etlaso perspektyvų: čia liejasi nuo pat veikėjų paauglystės trunkanti meilės, smurto šeimoje ir antrų galimybių istorija. Tai emocijų kupina kelionė, suteikianti ne tik neblėstančios vilties, bet ir drąsos visad siekti laimės, nes kiekviena pabaiga turi ir pradžią.

Martha Hall Kelly „Alyvų mergaitės“

Dešimtmečiams į istorijos paraštes nustumtus įvykius nušviečiantis romanas sulaukė tarptautinio pripažinimo, tapo „The New York Times“  bestseleriu ir pateko į Goodreads Choice apdovanojimų finalą. Paremtas tikrais Antrojo pasaulinio karo faktais ir išgyvenusių liudininkų pasakojimais.

Mark Edwards „Viešnagė“

Psichologinis trileris. Nuostabūs namai. Mylinti žmona. Ir uošviai, kurių pagrindinis veikėjas kol kas nepažįsta. Du milijonus egzempliorių pardavęs bestselerių autorius pasakoja siaubingą istoriją apie galimas pasekmes, kai į savo namus įsileidi nepažįstamuosius.

Nino Haratischwili „Aštuntas gyvenimas (Brilkai)“

Romanas sukėlė didelį šurmulį literatūros pasaulyje, sulaukė teigiamo kritikų įvertinimo, o skaitytojų visame pasaulyje buvo pramintas literatūros klasikos „Vėjo nublokšti” gruziniškąja versija. 

Fernando J. Múñez „Kastamaro dvaro virėja“

Ausdamas subtilų intrigų, meilės, pavydo, paslapčių ir melo tinklą, Múñezas įtraukia skaitytoją į svaiginantį XVIII amžiaus Ispanijos dvaro gyvenimą.

Diane Chamberlain „Paskutinis namas gatvėje“

Dvi istorijos, kurias skiria 45 metai, susipina į vieną. Romane netikėti istorijos posūkiai ir paslaptys, kurios daugybę metų buvo palaidotos.

Kristin Hannah „Stebuklinga valanda“

Romane Kristin Hannah pasakoja kerinčią istoriją apie žmogaus dvasios atsparumą, vilties triumfą ir slapčiausias širdies kerteles, kuriose lūkuriuoja meilė.

Tiffany Jenkins „Kaifuotoja. Tikra, kvapą gniaužianti istorija apie dvigubą narkomanės gyvenimą“

Narkomanės psichologinis portretas ir narkotikų sugriautas gyvenimas iš arti: įtaigūs, prikaustantys dėmesį ir humoru, opioidinės narkomanijos krizei suteikiančiu žmogišką veidą, stebinantys memuarai.

Colleen Hoover „Veritė“

Pastarieji keli mėnesiai jaunai rašytojai Luenai Ešli buvo nelengvi: ji neteko motinos, sąskaitoje liko vos keli doleriai, o ant nuomojamo buto durų jau kelinta diena prilipintas iškraustymo pranešimas. Tad, pasitaikius progai užsidirbti, mergina sutinka imtis neįprasto darbo: garsios trilerių rašytojos Veritės Kroford vyras pasamdo ją užbaigti itin sėkmingos knygų serijos, nes jo žmona po automobilio avarijos nebepajėgia rašyti pati.

Primename: užsisakyti norimą knygą galite užsukę į biblioteką, internetu – www.ibiblioteka.lt. Populiarios knygos norite sulaukti greičiau? Kviečiame naudotis tarpbibliotekiniu abonementu – knygą nemokamai atsiųsime iš bet kurios šalies bibliotekos.