Penktą kartą E. Mezginaitės viešoji biblioteka minėjo Pasaulinę mezgimo viešumoje dieną

mezgimas-mezginaite

Birželio 9-osios dienos vakarą Panevėžio Elenos Mezginaitės viešoji biblioteka prisijungė prie vasaros projekto „Susitikime penktadienį“, kuris buvo skirtas Aukštaitijos metams paminėti. Tarp gausių renginių Laisvės aikštėje, bibliotekos kolektyvas, įsikūręs kultūrinių edukacijų alėjoje, siūlė panevėžiečiams jau penktą kartą iš eilės minėti Pasaulinę mezgimo viešumoje dieną ir pasukti laimės ratą su aukštaičių tarmės žodžiais.

Kasmet birželio 10-ą dieną yra minima Pasaulinė mezgimo viešumoje diena. Šios datos tikslas – bendrauti, dalintis mėgstamu laisvalaikio praleidimo būdu, prisiminti ir saugoti tradicijas, papročius. Lietuvoje ši diena minima nuo 2014 metų, o šiemet Panevėžio miesto mezgimo entuziastės šią progą minėjo penktą kartą iš eilės! Vasariškai šiltą penktadienį kultūrinių edukacijų alėjoje įsikūrė miesto, bibliotekos kolektyvo mezgėjos ir Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos mezgėjų klubo „Visos geros“ narės. Šįsyk moterys ne tik dalinosi mėgstamu pomėgiu viešai, tačiau prisijungė prie rekordo siekimo – Naisių mezgėjų klubas „Šilkelis“ pakvietė visus šio pomėgio entuziastus švęsti Pasaulinę mezgimo viešumoje dieną, megzti kvadratėlius su žirginėlio motyvu ir taip sukurti rekordinį mezginį. Panevėžio miesto mezgimo entuziastės numezgė apie 150 kvadratėlių, kurie bus išsiųsti į Naisių miestelį. Penktadienio vakarą mezgėjos ne tik prisidėjo prie rekordinio mezginio, tačiau dalinosi mezgimo meno subtilybėmis, veikė siūlų maininykas, parodė savo darbus – kai kurie tokie gražūs, kad ne vienas panevėžietis panoro juos įsigyti!

Dar viena bibliotekos veikla traukė panevėžiečius ir miesto svečius – daugelis negalėjo praeiti pro šalį ir nepasukti laimės rato su aukštaičių tarmės žodžiais. Bibliotekos darbuotojos pakvietė išbandyti savo jėgas ir pasižiūrėti, kiek dar yra nepamiršta sava tarmė. Atrakcija sulaukė susidomėjimo: drąsiai dalyvavo ir jauni, ir vyresni asmenys. Vieni daugiau atrado pažįstamų žodžių, kiti – kiek mažiau. Išbandžiusių jėgas laimės rato žaidime, dalyviai sulaukė prizų.

Panevėžio Elenos Mezginaitės viešoji biblioteka visuomet džiaugiasi galėdama susitikti, pabendrauti su miesto gyventojais ir svečiais. Dar laukia ne vienas smagus vasaros penktadienis, tad susitikime!

Parengė Vaida Žalienė vyresn. metodininkė komunikacijai ir projektų valdymui
Panevėžio Elenos Mezginaitės viešoji biblioteka