Magiškos E. Mezginaitės viešosios bibliotekos veiklos Vasarvidžio šventėje

zolynu-delione

Vasariškai šiltas birželio 23-osios vakaras panevėžiečius ir miesto svečius sukvietė į Panevėžio kultūros ir poilsio parką – čia vyko Kultūros centro Panevėžio bendruomenių rūmų organizuota Vasarvidžio šventė. Joje buvo galima sutikti ir Elenos Mezginaitės viešosios bibliotekos kolektyvo nares, kurios kvietė šventės dalyvius į trumpiausios metų nakties veiklas.

Vienas iš bibliotekos kolektyvo panevėžiečiams pasiūlytų užsiėmimų – knygų skirtuko gamyba. Joninių nakties knygų skirtukas – ypatingas: jis buvo puošiamas džiovintais augalais, gėlėmis. Susikurti gražų ir magišką trumpiausios metų nakties skirtuką panoro ne tik mažieji miesto gyventojai, bet ir suaugusieji. Šventės dalyviai aktyviai jungėsi prie šio užsiėmimo, patys kūrė augalų kompozicijas, grožėjosi ir laukė darbo rezultatų: kantriai lūkuriavo, kol skirtukas bus įlaminuotas.

Magišką trumpiausios metų nakties šventę papuošė dar viena bibliotekos veikla – dalyviai gaminosi Vasarvidžio šventės pakabukus. Vieni iš nedidelio balto modelino gabalėlio gaminosi paukštelius, gyvūnus ar herojus, kiti – pakabukus, ant kurių įspaudė įvairius augalus: smilgas, grūdo varpas, dobilus, lapelius. Po paros modelino medžiagai tapus tvirtai, pasigaminta puošmena virto gražia ir ypatinga namų dekoro ar įvaizdžio dalimi.

Stebuklingą Vasarvidžio šventės vakarą biblioteka kvietė nepamiršti žaidimų: ir vaikai, ir suaugusieji dėliojo augalų dėliones. Paaiškėjo, kad sudėti ją – nėra taip lengva. Panašių spalvų detalės pakvietė visus šeimos narius įsitraukti į paveikslėlio surinkimą. Šventės dalyviai aktyviai žaidė gerai žinomą ir mėgstamą žaidimą „Kryžiukai-nuliukai“. Šioje atrakcijoje mielai dalyvavo ir vaikai, ir suaugusieji.

Kaip greitai praėjo magiškiausia metų naktis! Panevėžio Elenos Mezginaitės viešosios bibliotekos kolektyvas džiaugiasi tokiu aktyviu panevėžiečių noru dalyvauti veiklose, noru pabendrauti, susitikti. Tad pasimatykime ir kitose miesto šventėse!

Parengė Vaida Žalienė
Vyresn. metodininkė komunikacijai ir projektų valdymui
Panevėžio Elenos Mezginaitės viešoji biblioteka